Now Reading:
Plivačica Meri Furdi tri puta na pobjedničkom postolju i na korak do norme za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo
Full Article 2 minutes read

Plivačica Meri Furdi tri puta na pobjedničkom postolju i na korak do norme za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo

Najbolja čakovečka i međimurska plivačica Meri Furdi još je jednom dokazala da spada u sam vrh hrvatskog plivanja. Na međunarodnom natjecanju Arena Open, koje je proteklog vikenda održano u Zagrebu, Meri je osvojila tri medalje, ali i isplivanim vremenom stigla vrlo blizu norme za sudjelovanje na Europskom juniorskom prvenstvu.

Osvojila je srebrnu medalju u disciplini 50 m slobodno u apsolutnoj juniorskoj kategoriji s vremenom 26,87 dok je rezultat potreban za plasman na Europsko prvenstvo 26,43. U disciplini 100 m slobodno osvojila je 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji s vremenom 58,48 dok norma za juniorsko Prvenstvo Europe iznosi 57,36. Treću medalju, brončanog sjaja osvojila je u disciplini 200 m slobodno.

Furdi je svoj nastup zaokružila nastupom u disciplini „Australina“ u kojoj nastupa osam najbržih na natjecanju u disciplini 50 m slobodno. Pliva se 50 m slobodno u vremenskom intervalu od 120 sekundi. U svakoj utrci ispadaju dva najsporija natjecatelja.

Uz Meri Furdi boje Čakovečkog plivačkog kluba na natjecanju branili su i Tin Furdi, Adam Šinjori i Dominik Dukić pod vodstvom trenera Gorana Kolarića. Dominik Dukić je isplivao limit za nastup za nadolazeće Prvenstvo Hrvatske u plivanju. Na Arena Openu je sudjelovalo 450 natjecatelja iz 56 klubova. U vrlo jakoj konkurenciji nastupili su najbolji hrvatski, ali i strani plivači.

sjever.hr
12.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.