Now Reading:
Obnavljaju se ulice u Varaždinu, vozače uskoro očekuju gužve – u Supilovoj se već radi, slijedi Vrazova ulica
Full Article 2 minutes read

Obnavljaju se ulice u Varaždinu, vozače uskoro očekuju gužve – u Supilovoj se već radi, slijedi Vrazova ulica

Na predstojećoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća, između ostalog raspravljat će se o rebalansu proračuna, a najveća stavka bit će izgradnja novih cesta, ulica i trgova. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, ta stavka je povećana za više od 1,3 milijuna eura.

Najavljujući sjednicu, Marković je odgovarao i na pitanja novinara koje je zanimalo koje će se to ulice obnavljati ove godine i hoće li radovi trajati tako dugo, kao što je bio slučaj lani s Trenkovom ulicom.

-Situacija je u 2023. godini bila specifična jer smo tek u svibnju izglasavali proračun. Dogodila se i situacija da je kod javne nabave istekao ugovor o održavanju cesta koji je vrijedio četiri godine, a javile su sve dvije zainteresirane strane, što je samo odužilo proces potpisivanja ugovora o održavanju svih cesta. Dolaskom zime zatvorila se i asfaltna baza. Sve to rezultiralo je time da je Trenkova završena tek prije nekoliko dana – pojasnio je Marković.

Naglasio je da može obećati građanima da će sljedeći projekti ići brže jer nema problema s financiranjem.

-Rekonstrukcije svih ulica radimo sustavno. Prijašnja vlast samo je mijenjala asfalt, bez obzira u kakvom se stanju nalazila infrastruktura u zemlji. Mi prilikom rekonstrukcije mijenjamo vodovodne i kanalizacijske cijevi, Termoplin mijenja plinske. Radimo prioritete prema stanju ulica. Neke su u vrlo lošem stanju. Trenutno su radovi na dijelu Supilove ulice. Kada svi obave svoje, ide obnova kolnika. Svjesni smo da će biti gužvi stoga ćemo na vrijeme upozoriti i apelirati da bi građani i vozači našli alternativne pravce – rekao je Marković.

Među većim zahvatima ove godine očekuje nas obnova Vrazove ulice, od Kačićeve do Hallerove aleje, gdje će se raditi kompletna rekonstrukcija

-Mijenja se kompletna komunalna infrastruktura, a uvjet je da sve bude gotovo do zime. Neće se zatvarati promet, ali će se odvijati otežano. Napravit će se rekonstrukcija raskrižja s Hallerovom, gdje se stvaraju gužve i nadamo se da će se time smanjiti – zaključio je Marković, najavivši posebnu konferenciju za novinare na kojoj će biti objavljene detaljne informacije o radovima koji nas ove godine očekuju u Varaždinu.

a.kučić/sjever.hr
12.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.