Now Reading:
Njemački ovčar istrčao iz dvorišta i izgrizao psa mješanca koji je od ozljeda uginuo – vlasnik dobio kaznu
Full Article 1 minutes read

Njemački ovčar istrčao iz dvorišta i izgrizao psa mješanca koji je od ozljeda uginuo – vlasnik dobio kaznu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 52-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Naime, u nedjelju, 3. ožujka ove godine u Cirkovljanu, zbog propuštenog nadzora okrivljenog, pas pasmine njemački ovčar istrčao je iz dvorišta na ulicu, gdje je potom izgrizao psa mješanca koji je zbog zadobivenih ozljeda, uginuo. U trenutku napada, psa mješanca šetala je njegova 73-godišnja vlasnica te je pritom postojala opasnost da će njemački ovčar i nju napasti (ugroziti).
 
Vlasniku njemačkog ovčara zbog počinjenog prekršaja držanja životinja bez nadzora (čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira), prekršajnim nalogom izrečena je novčana kazna u iznosu od 200 eura.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, iz Policijske uprave upozoravaju građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Svoje ljubimce dužni su držati u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja. Ujedno, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 12.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.