Now Reading:
Zahvaljujući radionicama “Rastimo zajedno”, roditelji petrijanečkih vrtićaraca stječu nova znanja i iskustva
Full Article 2 minutes read

Zahvaljujući radionicama “Rastimo zajedno”, roditelji petrijanečkih vrtićaraca stječu nova znanja i iskustva

Od prvog dana djetetova rođenja susrećemo se s brojnim roditeljskim pitanjima i različitim životnim situacijama.

Radionice „Rastimo zajedno“ namijenjene su roditeljima djece predškolske dobi, pa je petnaestak roditelja odlučilo odgovore na ta i još mnoga druga pitanja pronaći upravo na njima.

U današnjem užurbanom načinu života, kad nam svakodnevno manjka vremena, ti roditelji odvajaju jedno popodne svakog tjedna kako bi s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjivali informacije, znanja, vještine i iskustva. Svaki ciklus uključuje 11 radionica, a prvi je započeo 22. siječnja 2024. godine. Do sada je održano sedam radionica čije teme su vrlo zanimljive i različite, ali se ipak međusobno nadopunjavaju.

Svaka od njih čini jednu kariku u međusobno povezanom lancu odnosa između djece i odraslih. Od svih do sad razrađenih radionica ističe se ona s temom „Granice: Zašto i kako?“. Ona je bila posebno bogata iskustvima, a jedan od razloga je taj što danas roditelji puno promišljaju o načinima vođenja djece, postavljanju granica i očekivanja te osvješćivanja izricanja dopuštenja.

Na svakoj radionici roditelji i voditelji su partneri na putu prema osobnom i roditeljskom rastu. Atmosfera je vrlo ugodna i podržavajuća, te nakon svake radionice svi sudionici odlaze kući obogaćeni novim znanjima i iskustvima.

Da radionice idu u dobrom smjeru pokazatelj su vrlo pozitivne i ohrabrujuće povratne informacije mentora iz Stručno – razvojnog centra DV Radost iz Zagreba čije edukacije pohađaju i voditeljice radionica.

Voditeljice se vesele daljnjem zajedničkom rastu vođene činjenicom da svi imaju pravo iskazati vlastiti unutarnji svijet emocija i promišljanja bez straha od osude i zabrana.

-Djeca imaju pravo osjećati da ih prihvaćamo upravo takvima kakvi jesu, a ne samo onda kad su u skladu s društvenim (i našim) očekivanjima o tome što rade i kako se ponašaju – poručuju voditeljice Sanja Križanec, Danijela Oreški i Ivana Šipek iz Dječjeg vrtića Bambi Petrijanec.

sjever.hr
11.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.