Now Reading:
Za projekt  GDCK-a Krapina „Žene za zagorje 4 – prevencija institucionalizacije“, osigurano više od 1,4 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Za projekt  GDCK-a Krapina „Žene za zagorje 4 – prevencija institucionalizacije“, osigurano više od 1,4 milijuna eura

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o dodjeli ukupno 126.138.000 eura bespovratnih sredstava u okviru programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije”. Među odabranim projektima je i „Žene za zagorje 4 – prevencija institucionalizacije“.

Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 192 osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom. Realizacijom projekta doprinijet će se socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije i osiguravanju prava na život u zajednici korisnika usluge potpore i podrške.

Projekt će se provoditi 36 mjeseci na području grada Krapine, te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Na projektu će se zaposliti 32 pružatelja potpore i podrške koji će raditi u domovima korisnika.

Gradskom društvu Crvenog križa Krapina odobreno je 1.488.000 eura, od čega se 85 % sufinancira sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda i 15 % iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Projektni partneri su Udruga invalida rada Krapina, Grad Krapina, Općina Đurmanec, Općina Petrovsko i Općina Radoboj.

U projektu će moći sudjelovati osobe stare 65 i više godina te odrasle osobe s invaliditetom. Potencijalni korisnici se moraju prijaviti na Javni poziv za iskaz interesa korištenja potpore i podrške koji će biti objavljen na stranicama Gradskog društva Crvenog križa Krapina i stranicama projektnih partnera.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 11.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.