Now Reading:
Pijani 23-godišnjak za volanom neregistriranog i neosiguranog auta bez položenog vozačkog ispita, policija ga „nagradila” kaznom od 3620 eura
Full Article 2 minutes read

Pijani 23-godišnjak za volanom neregistriranog i neosiguranog auta bez položenog vozačkog ispita, policija ga „nagradila” kaznom od 3620 eura

Pijanom 23-godišnjaku pripada neslana titula rekorda proteklog vikenda. Doduše, rekord nije postavio u broju promila već u visini novčane kazne koja mu je uručena. Kako su izvijestili iz Policijske uprave požeško-slavonske, pijani 23-godišnjak je zatečen u nedjelju oko 15:45 na cesti između Požege i Gradskih Vrhovaca. Policija ga je zadržala u stanici do otrežnjenja, a mora platiti i kaznu o 3620 eura.

U krvi mu je izmjereno 1,91 promila alkohola, a visokoj kazni kumovali su i sve ostali prekršaji. Naime, policija je utvrdila da vozač nema položen vozački ispit, da je upravljao vozilom koje nije bilo ni registrirano ni osigurano, a usto, utvrđeno je i da prebiva na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište.

Uz novčanu kaznu vozaču je izrečena i zabrana upravljanja vozilom B kategorije slijedećih 12 mjeseci, naravno, pod uvjetom da u međuvremenu položi vozački ispit.

U istom vozilu kao putnik se nalazio 39-godišnjak koji je vrijeđao policajce tijekom postupanja. Kod njega je izmjereno 1,72 promila alkohola. Uz to kod sebe nije imao nikakav dokument za identifikaciju, a policajci su utvrdili i da mu je osobna iskaznica poništena. I on je, uz vozača, do otrežnjenja zadržan u policiji, a potom će biti privedeni na Općinski sud u Požegi.

Foto: ilustracija
sjever.hr
11.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.