Now Reading:
Nastavlja se promjenjivo, oblačno i mjestimice kišno razdoblje
Full Article 50 second read

Nastavlja se promjenjivo, oblačno i mjestimice kišno razdoblje

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti promjenjivo, u središnjim i istočnim krajevima i pretežno oblačno, povremeno s kišom.

U prvom dijelu dana u Dalmaciji mjestimice obilni pljuskovi praćeni grmljavinom, a u najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg.

Vjetar većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni u okretanju na jugozapadni, u Dalmaciji jako i olujno jugo u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu između 8 i 14 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 11 do 16 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike bit će razmjerno nepovoljne do nepovoljne. Nepovoljan utjecaj vremena najdulje će se zadržati na krajnjem istoku i jugu zemlje.

Meteoropati mogu biti lošijeg raspoloženja i smanjene radne koncentracije, a kronični bolesnici mogu osjećati tegobe od kojih inače pate.

Ipak, krajem dana, uz djelomično smirivanje vremena, pojedini meteoropati i kronični bolesnici mogu osjetiti blago poboljšanje općeg stanja.

foto: ilustracija
sjever.hr/meteo.hr
11.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.