Now Reading:
Najavljena nova sjednica varaždinskog Gradskog vijeća, na dnevnom redu 44 točaka – među njima i rebalans proračuna
Full Article 2 minutes read

Najavljena nova sjednica varaždinskog Gradskog vijeća, na dnevnom redu 44 točaka – među njima i rebalans proračuna

Predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Lovro Lukavečki te zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković u ponedjeljak su najavili novu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina koja bi se trebala održati 19. ožujka u Velikoj dvorani HNK.

Vijećnike taj dan čeka mnogo odluka jer na dnevnom redu nalazi se čak 44 točaka što znači da ih zasigurno čeka jedna duga sjednica.

Kako je istaknuo predsjednik Vijeća, jedna od važnijih točaka je prijedlog izmjena i dopuna proračuna. Tu je i izvještaj o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj-prosinac kao i davanje suglasnosti za dugoročno zaduživanje Parkova u iznosu 1,5 milijuna eura za izgradnju poslovne zgrade.

Jedna od točaka biti će i nova strategija za upravljanje gradskom imovinom u razdoblju od 2024. do 2030. godine, zatim izmjene odluka o korištenju i naknadi za korištenje površina Grad Varaždina.

– Imamo i nove odluke u izboru imenovanja od Povjerenstva za umirovljenike, ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice, Etičkog odbora, Vijeća časti i u konačnici Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda – rekao je Lukavečki te apelirao na vijećnike da na sjednicu dođu pripremljeni i da rasprava bude što konstruktivnija.

Zamjenik Marković je naglasio kako je pred vijećnicima vrlo važna sjednica jer treba odraditi i prihvatiti dosta dokumenata.

-Što se tiče rebalansa proračuna povećavaju se prihodi iz poreza na dohodak, ali se povećavaju i rashodi. Povećat ćemo proračun za gotovo 9 milijuna eura i ukupni primici biti će na razini nešto većoj od 117,208 milijuna eura, dok će rashodi biti na razini nešto većoj od 121 milijun eura – pojasnio je Marković.

Dodao je da treba vidjeti prvih šest mjeseci i onda će se moći točnije računati koliko će iznositi prihodi od poreza na dohodak koji su rasli u prva dva mjeseca u ovoj godini. Nakon što je pojasnio koja su povećanja po pojedinim odjelima, zaključio je da će sjednica odnosno točke dnevnog reda sigurno biti zanimljiva.

n.p.bajz/sjever.hr

11.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.