Now Reading:
Najave iz Vlade RH: „Neće biti povećanja cijena struje i plina, a najvjerojatnije ostaju i jednokratne potpore umirovljenicima”
Full Article 2 minutes read

Najave iz Vlade RH: „Neće biti povećanja cijena struje i plina, a najvjerojatnije ostaju i jednokratne potpore umirovljenicima”

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je u ponedjeljak da će novi Vladin paket mjera pomoći stanovništvu i poduzetništvu te da neće biti povećanja cijena struje i plina, a najvjerojatnije će ostati i jednokratne potpore umirovljenicima i drugim korisnicima, prenosi tportal.

Novi paket mjera koji je najavljen za četvrtak, Butković je komentirao na obljetnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, rekavši pritom da se paket međuresorno priprema te da će se nastaviti sa svim dobrim stvarima koje su bile i do sada.

– Neće biti povećanja cijene električne energije ni plina, kada je riječ o građanima i većem dijelu poduzetništva – rekao je ministar Butković dodavši da će vjerojatno ostati i jednokratne potpore za umirovljenike i sve ostale korisnike tih naknada.

Butković je komentirao j primjedbe iz oporbenih redova da je novi paket mjera HDZ-ovo predizborno kupovanje birača.

– Mi smo onda u predizbornoj kampanji već osam godina. Nije ovo prvi paket mjera koji je Vlada donijela. Iste ili slične mjere su se donosile i nakon pojave korone, odnosno nakon početka rata u Ukrajini kada su cijene energenata skočile. Cijene su bile visoke, izašli smo s konkretnim mjerama da naši građani ne bi osjetili udar koji se dogodio. Tako da ovo nije nikakav predizborni potez nego nastavak svega onoga što smo i do sada radili – rekao je Butković.

Foto: ilustracija
sjever.hr/tportal.hr
11.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.