Now Reading:
Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama
Full Article 2 minutes read

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama

Kao kod povratka imena Dinamo 2000. godine, Velimir Zajec (68) slavodobitno je izašao iz maksimirskih ureda na oduševljenje Bad Blue Boysa, pišu 24sata.

Novi je predsjednik Dinama, pobijedio je u omjeru 31 glas za njega, 19 za Barišića, dva suzdržana.

Pokušaji odgode skupštine rušenjem kvoruma i izbacivanjem trojice članova s izborne liste Mirka Barišića (87) nisu uspjeli. Kako doznaju 24sata, Nikola Hanžel je tražio odgodu skupštine za 60 dana i pad kvoruma, ali mu nisu dali.

Oko 2000 pripadnika Bad Blue Boysa proslavili su to podno zapadne tribine uz pjesmu i bakljadu, ali i prekrižene glave bjegunca Zdravka Mamića, a sad i Mirka Barišića. Na skupštini se nije ni pojavio Nikola Hanžel, čiji je manevar izbacivanja neistomišljenika i odgode skupštine propao. I njemu je bilo jasno da je gotov. Prisutno je bilo 52 od 60 skupštinara.

– Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu – vikali su Boysi, a Zajec je po dolasku dobavio novinarima kako je uvjeren u pobjedu, što se i dogodilo.

Mirko Barišić napušta presjedničku fotelju u Dinamu nakon gotovo 24 godine, imenovali su ga na skupštini 9. travnja 2000., dva mjeseca nakon što je Zajec uzviknuo “Imamo Dinamo!”. Sad će upravo on povesti “modre” u novu eru koja će vrlo izgledno biti pod novom upravom nakon što Zeko odabere novi izvršni odbor. Bio je igračka legenda, kapetan, sportski direktor, trener u dva navrata, sad postaje i predsjednik.

Nova je to uloga u kojoj nikad nije bio, čeka ga velik posao oko konsolidiranja klupskih financija, ali ima jednoglasnu podršku navijača s kojom bi sve trebalo biti lakše. Sad je sasvim jasno, Dinamo je ovim izborom i raskinuo svake veze s bjeguncem Zdravkom Mamićem, navode 24sata.

foto:
sjever.hr/24sata.hr
10.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.