Now Reading:
Načelnica Vesna Mikulec na skupštini DVD-a Zlatar Bistrica, blagoslovljena i dva nova vozila
Full Article 3 minutes read

Načelnica Vesna Mikulec na skupštini DVD-a Zlatar Bistrica, blagoslovljena i dva nova vozila

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlatar Bistrica prošle je subote održalo redovnu skupštinu.

Naime, Društvo ima 79 članova, od kojih je 27 članova u operativnoj ekipi koja je opremljena s kompletnom zaštitnom opremom.

Kako je rečeno, Društvo je prošle godine imalo četiri požarne intervencije, pri čemu je zabilježen jedan požar kuće i dva požara trave i niskog raslinja. Zabilježene su i tri tehničke intervencije, i to uklanjanje stabla s kolnika, ispumpavanje vode i ispiranje kolnika, te 31 ostala intervencija.

Na skupštini je istaknuto da je početkom 2023. godine društvo postalo bogatije za jednu vatrogaskinju i dva vatrogasca – Ira Balić, Jurica Nuli i Kristijan Hoić. Kasnije su Mirela Jakuš, Goran Herceg, Simon Balić, Stjepan Uroić, Martin Pikutić i Berislav Bartolek uspješno su položili za vatrogasca prve klase, dok je Lovro Hajdek uspješno završio osposobljavanje za vozača C kategorije.

U Izvješću o radu istaknuta je i značajna nabavka opreme, i to isključivo vlastitim sredstvima prenesenim iz prethodnih godina. Društvo je kroz godinu odradilo dvije vatrogasne vježbe operativnih vatrogasaca na kojima je učenicima Osnovne Škole Zlatar Bistrica prezentiran rad i oprema, uz edukaciju kako postupati u situacijama kad se zateknu u požaru.

Članovi DVD-a sudjelovali su na brojnim manifestacijama i događajima, kao što su vatrogasno hodočašće u Mariji Bistrici, Dan otvorenih vrata, sudjelovanje u projektu ”Jumicar” i Advent u Zlatar Bistrici. Kroz cijelu godinu bila je aktivna i fire combat ekipa, poznata kao ”TAJ TEAM” koju čine Lovro Hajdek i Goran Mikulec, a koji su i prošle godine osvojili naslov prvaka Hrvatske.

Nikola Herceg, Jurica Nuli i Matija Nuli sudjelovali su na humanitarnoj utrci pod nazivom Zagreb-Firefighter-Stair-Chellenger gdje se penje po 666 stepenica zgrade u Zagrebu u interventnoj odjeći, također ostvarivši odlične rezultate.

Skupština je bila prilika da se istaknutim pojedincima dodijele priznanja. Tako su brončane vatrogasne plamenice dobili Dario Hoić i Nikla Herceg, spomenica za deset godina aktivnosti Marko Futivić, te Miroslav i Stjepan Martinjak, dok su Lovro Hajdek i Goran Mikulec dobili priznanje društva za poseban trud i zalaganje.

Uz brojne vatrogasne i druge prijatelje, prisutne su pozdravili i izaslanik predsjednika VZKZŽ Elvis Lacković, načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec sa suradnicama.

Načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec zaželjela je mnogo uspjeha zlatarbistričkom DVD-u u narednom razdoblju, da nastave s izvrsnim rezultatima te da ostanu vrijedni i otvorena srca, a posebne čestitke uputila je dobitnicima nagrada i priznanja.

Dodajmo da je prije same skupštine vlč. Ivan Hrastović blagoslovio dva nova vozila: kombi Opel Vivaro i navalno vozilo Steyr. Navalno vozilo nabavljeno je od jednog društva iz austrijskog Graza, čiji je predstavnik na ovoj skupštini uručio domaćem predsjedniku Draženu Mikulcu kip sv. Florijana.

foto: zlatar-bistrica.hr
sjever.hr/zlatar-bistrica.hr/zagorje.com
10.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.