Now Reading:
Koprivničko-križevačkoj županiji predano 87 predmeta vezanih uz raspolaganje državnom imovinom
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačkoj županiji predano 87 predmeta vezanih uz raspolaganje državnom imovinom

U petak je u Županijskoj upravi Koprivničko-križevačke županije održan sastanak s državnom tajnicom u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanjom Bošnjak koja je sa županom Darkom Korenom potpisala zapisnike o primopredaji predmeta Koprivničko-križevačkoj županiji.

Zapisnici su potpisani temeljem odluka o predaji na postupanje zahtjeva za upravljanje i raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske donesenih od strane ministra Branka Bačića.

Župan je naglasio kako je značajan dio imovinsko-pravnih pitanja dosad već riješen te da je u Koprivničko-križevačkoj županiji po tom pitanju bolja situacija nego u drugim županijama, a ovakva će Odluka zasigurno ubrzati rješavanje preostalih predmeta.

Koprivničko-križevačkoj županiji je temeljem Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske na daljnje postupanje predano 15 predmeta koji se odnose na zahtjeve podnesene od strane jedinica lokalne samouprave te 72 predmeta koji se odnose zahtjeve predane od strane fizičkih i pravnih osoba s područja županije.

Podsjetimo, Zakonom o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske koji je na snagu stupio krajem prošle godine su prenesena prava upravljanja državnom imovinom na županije i gradove kako bi se ubrzalo rješavanja predmeta.

Sastanku s državnom tajnicom Bošnjak su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici Ljubica Belobrk Flamaceta, Melita Ivančić i Tihomir Kvakarić.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
10.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.