Now Reading:
Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ održala svoju redovnu izvještajnu skupštinu
Full Article 3 minutes read

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ održala svoju redovnu izvještajnu skupštinu

Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ iz Varaždina održala je svoju redovnu izvještajnu skupštinu u Domu kulture u Sračincu. Svojim dolaskom, rad Udruge podržali su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH brigadni general Zdravko Jakop, saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, načelnici općina Sračinec, Maruševec i Petrijanec Božidar Novoselec, Mario Klapša i Željko Posavec, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Siniša Troha, policijski kapelan vlč. Ivica Horvat, župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana vlč. Ivica Cujzek te članovi drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Predsjednik Udruge „PUMA“ Robert Puja podnio je izvješće o aktivnostima udruge u protekloj 2023. godini naglasivši da su provedene sve aktivnosti koje su bile planirane.

– U 2023. godini, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ svojim je djelovanjem kroz strateške pravce kao dio civilnog društva u Republici Hrvatskoj, surađujući s državnim institucijama, jedinicama lokalne i područne samouprave, organizacijama civilnog društva u svim područjima djelovanja, odgojno-obrazovnim institucijama te drugim ustanovama, institucijama, organizacijama i poslovnim subjektima u Republici Hrvatskoj bila aktivni čimbenik razvoja na svim društvenim razinama – rekao je između ostalog Puja, dodavši da se uz očuvanje spomena na brigadu i obilježavanja datuma iz Domovinskog rata, Udruga prošle godine, ali i svih ovih godina od svog osnutka, trudila pomagati braniteljima i svojim članovima u rješavanju statusnih i drugih pitanja te pružanju psihosocijalne podrške.

– Zahvaljujući svom radu i provedbi niza programa i projekata, Udruga je aktivan čimbenik razvoja civilnog društva te je prepoznata u svojoj zajednici – zaključio je Puja.

Na njenim aktivnostima u ovih nepunih 19 godina koliko udruga djeluje čestitali su predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Siniša Troha, te u ime načelnika i gradonačelnika s područja Varaždinske županije načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

– Koliko su Pume ozbiljna udruga na koju se uvijek može računati pokazuje i čitav niz aktivnosti koje članovi udruge provode, ali i ovdje okupljeni, njihovi prijatelji iz cijele Hrvatske. Znak je to jednog poštovanja prema Pumama kako u ratu, tako i u miru – naglasio je načelnik Novoselec.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zahvalio se svim članovima udruge pod vodstvom njihova predsjednika Roberta Puje na svemu što su učinili, te što čine za Hrvatsku i njene građane.

– Da nije bilo vas, da nije bilo branitelja, ne bi bilo ni nas. Gdje god da su bile Pume, naši branitelji pripadnici varaždinskih ratnih postrojbi, bili su i ostali cijenjeni, jer svugdje se isticalo: „Gdje su došli Varaždinci, odmah je bilo lakše“. Bez prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, bez branitelja, koji su temelj stvaranja naše države, ne bi bilo našeg članstva u NATO savezu, Europskoj uniji, eurozoni, Schengenu. Vjerujem da svi pratimo globalnu situaciju koja je itekako izazovna i složena, te nam upravo te integracije daju jednu sigurnost, ali i mogućnost da se kao društvo razvijamo, a to je vidljivo i na svakom koraku naše županije – rekao je župan Stričak uputivši pritom pozdrave i Željku Dvekaru, umirovljenom brigadnom generalu Hrvatske vojske, koji je u vrijeme vojno-redarstvene akcije Oluja u kolovozu 1995. godine obnašao dužnost zapovjednika 1. pješačke bojne 7. gardijske brigade PUMA.

sjever.hr
09.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.