Now Reading:
Za projekt “Zaželi” Općini Bednja 561 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Za projekt “Zaželi” Općini Bednja 561 tisuća eura

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o dodjeli 126.138.000,00 eura bespovratnih sredstava u okviru projekta “Zaželi – prevencija institucionalizacije”. Među odabranim projektima je i onaj Općine Bednja.

Radi se o projektu “Zaželi – Potpora i podrška” za koji je Ministarstvo odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 561 tisuću eura. Načelnik Damir Poljak naglasio je kako je svrha projekta pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom s područja općina Bednja i Vinica.

-Nakon potpisivanja ugovora zaposlit će se devet osoba koje će brinuti o minimalno 54 korisnika u Općini Bednja i dvije osobe koje će brinuti o minimalno 12 korisnika u Općini Vinica. Ukupno će se zaposliti 11 osoba za 66 korisnika – izjavio je Poljak te pojasnio kako se projekt provodi i na području Općine Vinica, budući da je ta Općina partner na projektu.

Poljak je zahvalio Vladi RH i resornom ministarstvu na osiguranju značajnih sredstava zahvaljujući kojima će se zaposliti 11 osoba, ali i pružiti adekvatna skrb za starije osobe kojima je potrebna ovakav vid pomoći.

-Time se izravno doprinosi povećanju socijalne inkluzije, kvalitete života te prevenciji institucionalizacije spomenutih osoba – zaključio je načelnik Poljak. Vrijeme trajanja projekta je 36 mjeseci.

sjever.hr
08.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.