Now Reading:
Uređen cikloturistički punkt u Ivancu – postavljena je pametna klupa, rampa za bicikle, solarni panel i osnovni alat za popravak bicikla
Full Article 3 minutes read

Uređen cikloturistički punkt u Ivancu – postavljena je pametna klupa, rampa za bicikle, solarni panel i osnovni alat za popravak bicikla

Nakon što je prije dvije godine izradila temeljni dokument – idejno rješenje cikloturističke obilaznice kao glavni preduvjet planskog uređivanja objekata i infrastrukture za biciklistički turizam na gradskom području, Turistička zajednica Grada Ivanca počela je s aktivnim radom na realizaciji zacrtanih projekata.

Prvi od njih, uređenje cikloturističkog punkta kod gradskog parka (od strane Kukuljevićeve ulice) je završen. Punkt je uređen na površini popločanoj tlakavcima, a opremljen je pametnom klupom te rampom za bicikle pokraj koje je postavljen solarni servisni stup s USB priključkom, LED rasvjetom i solarnim panelom. Unutar stupa se nalazi i osnovni alat za popravak bicikala te pumpa za gume.

Na ovom punktu postavljena je i dvojezična info ploča „Pedaliraj i uživaj“ s QR kodom, koji omogućuje pristup informacijama o turističkim lokalitetima i atrakcijama koje vrijedi posjetiti.

Radi se i na uređenju drugog cikloturističkog punkta na Žganom vinu. Ovdje su već izvedeni opsežni radovi na pripremi terena, a uskoro slijedi i postavljanje nadstrešnice.

Nakon pripremnih radova, izvedena je škarpa te izbetoniran okvir i podloga za postavljanje biciklističke nadstrešnice. Služit će za predah biciklistima i svim ostalim izletnicima, a bit će opremljena stolom i klupama te solarnim servisnim stupom s alatom za popravak bicikla, identičnim onome u Ivancu. Pokraj nadstrešnice bit će postavljene rampe za bicikle te dvostrana interpretacijska ploča. Radove izvodi Ivkom d.d. Ivanec – poručio je B. Jagetić Daraboš.

Do sada je u razvitak cikloturističkog projekta na području grada Ivanca uloženo oko 31.000  eura. Sredstva su osigurana na temelju uspješne prijave TZ-a na javni poziv HTZ-a, a projekt pomažu i Grad Ivanec te TZ iz vlastitih sredstava, a uključene su i Hrvatske šume

S uređenjem cikloturističkih punktova nastavljamo i dalje, a u planu je postavljanje novih kod etno kuće Bedenec, kod vodenice u Margečanu, na vrhu Ivančice, kod hotela Orion te u Salinovcu – otkriva Jagetić Daraboš.

U sklopu projekta izrađena je i web mapa cikloturizma, a tiskana je i sklopiva ciklo karta.

Poznato je da je biciklistički turizam jedan od najbrže rastućih turističkih trendova u svijetu. S obzirom na položajne i prirodne prednosti Ivanca kao Planinarskog grada, ovim projektima i Grad Ivanec sa svojim TZ-om se aktivno uključuje u poticanje ove vrste turizma. I stoga, pozivam sve da dođu u Ivanec i upoznaju Ivanečku cikloturističku rutu – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

sjever.hr 08.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.