Now Reading:
Općini Lobor i partnerima 297 tisuća eura za nastavak projekta „Zaželi”
Full Article 2 minutes read

Općini Lobor i partnerima 297 tisuća eura za nastavak projekta „Zaželi”

Dobre vijesti stigle su ovih dana u Općinu Lobor. Naime, za nastavak projekta „Zaželi za Lobor, Mihovljan i Novi Golubovec”, u kojem je Lobor nositelj, a Mihovljan i Novi Golubec su partneri, iz Europskog socijalnog fonda Općini je odobreno maksimalnih 297 tisuća eura, koliko iznosi vrijednost projekta.

Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i punoljetnim osobama s invaliditetom, pri čemu će se zaposliti šest pružatelja usluge na 33 mjeseca za minimalno 36 pripadnika ciljane skupine. Projekt će se provoditi ukupno 36 mjeseci, a novost je i da će se od ove godine moći zapošljavati i muškarci.

Zadovoljstvo što će se na području općine putem projekta nastaviti briga o starijim osobama i osobama s invaliditetom izrazila je općinska načelnica Ljubica Jembrih.

– Sretni smo što ćemo nastaviti s pružanjem pomoći našim najugroženijim mještanima, i to na tri godine koliko će trajati projekt. Osim za korisnike, ovo je veliki projekt i za osobe koje će biti zaposlene jer će imati veću sigurnost. U okviru projekta ćemo zaposliti nekoliko dugotrajno nezaposlenih osoba koje će pomagati našim starijim mještanima i mještanima s invaliditetom te na taj način raditi na poboljšanju kvalitete njihovog života. I ovo je jedan od načina kojim želimo našu općinu Lobor učiniti boljom i ugodnijom sredinom za život jer ljudi su nam najvažniji – rekla je načelnica Jembrih.

Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama uključuje obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene, zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba te podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

foto: ilustracija
sjever.hr
08.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.