Now Reading:
ODLIČNE VIJESTI Općini Jesenje 495 tisuća eura za nastavak projekta Zaželi
Full Article 2 minutes read

ODLIČNE VIJESTI Općini Jesenje 495 tisuća eura za nastavak projekta Zaželi

Odlične vijesti stigle su u petak u Općinu Jesenje. Naime, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je petu odluku o dodjeli 126.138.000 milijuna eura bespovratnih sredstava u okviru četvrte faze projekta “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, a dio tih sredstava stiže i u Općinu Jesenje.

Kvalitetnom prijavom projekta “Zaželi za Jesenje”, Općini je za provedbu dodijeljeno 495 tisuća eura. Nastavak je to projekta na području općine u sklopu kojeg će se i ovoga puta zaposliti deset žena koje će skrbiti o 60 korisnika.

Zadovoljstvo projektom istaknuo je i općinski načelnik Dario Cvrtila.

– Općina Jesenje ponovno ide u taj projekt i to samostalno. U prethodnim fazama smo išli sa Crvenim križom, gdje je suradnja bila odlična, ali u prethodnom razdoblju smo se sami okušali kako bismo vidjeli jesmo li u mogućnost sami to operativno sprovesti. Vidjeli smo da možemo i zbog toga smo se ponovno prijavili u četvrtu fazu – rekao je načelnik te dodao kako ga veseli što ovoga puta projekt traje tri godine.

– Iznimno smo zadovoljni s tim projektom i sada nas očekuje trogodišnji projekt kojemu se veselimo i mi, i korisnici i potencijalne žene koje će raditi. Iskustva su odlična, naše gerontodomaćice su od velike pomoći. Jedan hvalevrijedan projekt za sve nas zajedno – poručio je načelnik.

sjever.hr

08.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.