Now Reading:
Načelnik Malog Bukovca Darko Marković i direktor Bukotermala Alen Požgaj na Forumu o potencijalima geotermalne energije u Hrvatskoj
Full Article 1 minutes read

Načelnik Malog Bukovca Darko Marković i direktor Bukotermala Alen Požgaj na Forumu o potencijalima geotermalne energije u Hrvatskoj

U organizaciji Rotary Cluba Bjelovar i Hrvatskog društva ekonomista u subotu će se u Bjelovaru održati Forum – Ekonomski potencijali geotermalne energije u RH.

Među brojnim stručnjacima na tom području na panelu će nastupiti i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković te direktor tvrtke Bukotermal Alen Požgaj. Uz njih panelisti su i Martina Tuschl, direktorica Sektora za geotermalnu energiju Agencije za ugljikovodike, ravnatelj „Enegetskog instituta Hrvoje Požar” Dražen Jakšić, glavni direktor za operativne poslove CROSCO-a Igor Kovačević te Tomislav Čorak, izvršni direktor i partner Boston Consulting Group.

Početak Foruma – Ekonomski potencijali geotermalne energije u RH-a je od 10.00 sati u Domu kulture.

Podsjetimo, što se tiče Bukotermala završila su istraživanja geotermalnog polja Lunjkovec – Kutnjak, kojima je potvrđeno da postoje svi preduvjeti za izgradnju geotermalne elektrane snage oko 16 megavata. Utvrđeno je da je na dubini od 2.430 metara nalazište geotermalne vode topline 142,03 stupnja, što je odličan potencijal za proizvodnju električne energije, odnosno temelj za izradu idejnog rješenja, ishođenje okolišnih uvjeta te projektiranje same elektrane.

foto: arhiva
sjever.hr
08.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.