Now Reading:
Monstrum u Splitu za silovanje djevojčice čak 100 puta dobio kaznu od samo šest godina zatvora
Full Article 2 minutes read

Monstrum u Splitu za silovanje djevojčice čak 100 puta dobio kaznu od samo šest godina zatvora

U Splitu je na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora nepravomoćno osuđen 57-godišnji umirovljenik, i to za čak 131 djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja teško bolesne djevojčice s visokim stupnjem invaliditeta, piše Dalmatinski portal.

Muškarcu su kazne najprije pojedinačno utvrđene, pa je tako za svako od 26 teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta dobio po tri godine zatvora, za jedno kazneno djelo koje je ostalo u pokušaju tri godine, za kazneno djelo u vezi s iskorištavanjem djece za pornografiju pet godina te za svako od 100 kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina po godinu zatvora. Zbrojivši sve zajedno, ukupno je osuđen na 195 godina zatvora.

S obzirom da je suđenje bilo zatvoreno za javnost, nisu se mogli doznati detalji s obrazloženja presude, odnosno odluke o sankciji za jedinstvenu kaznu. Ona inače ne može biti manja od najveće izrečene od 5 godina, a niti jednaka zbroju pojedinačno izrečenih kazni.

Kako piše Dalmatinski portal, izvjesna je žalba Državnog odvjetništva.

Muškarac je bio prijatelj roditelja žrtve, koja je imala tek nešto više od 11 godina kada ju je muškarac zlostavljao. S djevojčice je skidao odjeću, od nje zahtijevao da to učini, nasrtao na nju i spolno ju iskorištavao premda ga je djevojčica odgurivala zbog boli. Uhvatila ga je majka djevojčice dok je sve snimao svojim mobitelom, pa se otkrilo da djevojčicu zlostavlja već dvije godine.

sjever.hr/Dalmatinski portal

08.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.