Now Reading:
Međimurska policija tijekom vikenda pojačano nadzire vozače pod utjecajem alkohola, a sljedeći tjedan korištenje sigurnosnog pojasa
Full Article 1 minutes read

Međimurska policija tijekom vikenda pojačano nadzire vozače pod utjecajem alkohola, a sljedeći tjedan korištenje sigurnosnog pojasa

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju, od 22 do 4 sata ujutro, provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisne i neprilagođene brzine, nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline i ostalih prekršaja koji su usko povezani s nastankom prometnih nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama.

U razdoblju od 11. do 17. ožujka policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske pojačano će nadzirati korištenje sigurnosnog pojasa. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2024. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Ujedno, u srijedu, 13. ožujka, od 8 do 14 sati akcija nadzora korištenja sigurnosnog pojasa provest će se u suradnji s Varaždinskom i Koprivničko-križevačkom policijskom upravom.

Akcija će se prvenstveno usmjeriti na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjem i stražnjem sjedalu.

Foto: ilustracija
sjever.hr
08.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.