Now Reading:
Kultura, glazba, sport…Proljeće u Varaždinu prepuno događanja
Full Article 2 minutes read

Kultura, glazba, sport…Proljeće u Varaždinu prepuno događanja

Proljeće kalendarski još nije stiglo, iako se to ne čini prema iznadprosječno toplom vremenu i već pokojem rascvjetanom cvijetu.

Nadahnulo je to i organizatore brojnih događanja koji su se potrudili da iduća tri mjeseca u Varaždinu budu sadržajna i raznovrsna. Do 31. svibnja očekuje nas, za sada najavljenih, sedamdesetak događanja u organizaciji varaždinskih kulturnih, obrazovnih, glazbenih, sportskih i drugih institucija i udruga.

Među njima su i festivali poput Tjedna smijeha ili Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih VAFI&RAFI koji već imaju ozbiljnu tradiciju i svoju vjernu publiku. Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu nastavlja s bogatim ovosezonskim repertoarom koji puni gledalište, za sredinu ožujka pripremaju premijeru opere „Madama Butterfly“, a za travanj novu predstavu „Mačka na vrućem limenom krovu“. Velik doprinos programu daje i varaždinska Glazbena škola, jedna od najstarijih i najuglednijih odgojno-obrazovnih ustanova u Hrvatskoj, organizacijom koncerata, festivala, smotri i radionica. Nastavlja se i program „Srijede u muzeju“ u organizaciji Gradskog muzeja Varaždin u kojem je posebno atraktivna izložba „Život u minijaturi“ autorice Vlatke Đurić-Resnik.

Nove sadržaje, koji će upotpuniti njihova tradicionalna događanja subotom ujutro, osmislili su i u varaždinskoj Gradskoj tržnici, a brojni varaždinski restorani ponovno će dati svoj doprinos promociji autohtonih proizvoda, uključivanjem u gastro manifestaciju 7. Dani okusa varaždinskog kraja. U travnju se vraća i neizostavna smjena straže Varaždinske gradske garde i pucanj iz topa, a od svibnja počinje i program Glazbenih subota u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina.

Glazba je prepoznatljiv simbol Varaždina koji je od lani postao prvi hrvatski grad s titulom UNESCO-ovog grada glazbe. Subotom prijepodne Varaždinci i njihovi gosti imat će priliku uživati u glazbi na balkonima, glazbi na orguljama u varaždinskoj katedrali, glazbi iz glazbene kamperice, a neizostavna atrakcija varaždinskih ulica bit će i verglaš.

Ukratko, sadržajno proljeće bit će odlična uvertira u još raznovrsnije i zabavnije „Ljeto u Varaždinu“.

sjever.hr
08.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.