Now Reading:
Uređen dio izletišta Planinarskog doma u Radoboju, Općini su za projekt odobrena sredstva od 29 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Uređen dio izletišta Planinarskog doma u Radoboju, Općini su za projekt odobrena sredstva od 29 tisuća eura

Lag Zeleni bregi je koncem 2021. godine raspisao natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.1. “Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“, a koji se financira iz Programa ruralnog razvoje Republike Hrvatske, na koji je Općina Radoboj prijavila projekt “Uređenje dijela izletišta planinarskog doma“.

Općini Radoboj odobrena su sredstva u iznosu 29.160 eura.  

Kako bi izletište planinarskog doma zasjalo u punom sjaju, proteklih dana su djelatnici Općine Radoboj intenzivno uređivali okoliš planinarskog doma i postavljali antistres podloge uz dječja igrala. Uz već ranije izgrađen pumptrack poligon, prostor oko planinarskog doma postat će mjesto za odmor i opuštanje odraslih, uz istovremenu mogućnost za zabavu i rekreaciju djece i mladih. No naravno da navedeni radovi ne znače kraj uređenja okoliša Planinarskog doma. U planu za ovu godinu je izgradnja nadstrešnice i ljetne kuhinje s roštiljem, a planira se još mnogo zanimljivih i atraktivnih sadržaja koji će se realizirati u narednom razdoblju.

Uređenjem dijela izletišta planinarskog doma stanovnici će dobiti kvalitetnu i uređenu društvenu infrastrukturu koja nudi mogućnost za razvoj i provedbu brojnih aktivnosti koje će značajno pridonijeti povećanju kako broja, tako i kvalitete sadržaja namijenjenih planiranima, izviđačima, školskoj djeci i ostalim stanovnicima općine Radoboj.

Cilj ovog projekta je da se kroz unaprjeđenje izletišta planinarskog doma odnosno kroz nabavu vanjskih garnitura za odmor i dječjih igrala, doprinese održivom društvenom i gospodarskom razvoju općine. Društveni sadržaji primjereni su potrebama stanovništva te doprinose očuvanju i zaštiti društvene sredine i prirodnog okruženja općine Radoboj.

sjever.hr 07.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.