Now Reading:
U petak u Klanjcu izložba Marine Bauer “Hvatanje ravnoteže“
Full Article 2 minutes read

U petak u Klanjcu izložba Marine Bauer “Hvatanje ravnoteže“

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, 8. ožujka u 18 sati otvara se izložba Marina Bauer “Hvatanje ravnoteže“ i trajat će do 8. travnja.

Marina Bauer rođena je 6. siječnja 1972. u Zagrebu. Nakon završene gimnazije diplomirala je 1998. godine na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a 2023. doktorirala s temom »Tjelesna percepcija u doživljaju kiparskog djela« na istoj Akademiji.

Izlaže od polovine 1990-ih na samostalnim i skupnim izložbama te sudjeluje na kiparskim simpozijima i umjetničkim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Autorica je više javnih ambijentalnih skulptura i instalacija.Članica je HDLU-a i HZSU-a te europske mreže Sculpture Network.

“Hvatanje ravnoteže“ Marine Bauer instalacija je koja proizilazi iz snažne i trajne zaokupljenosti kiparice tjelesnom percepcijom – kako u stvaranju, tako i u doživljaju kiparskog djela – i njezina dubokog uvjerenja da se tjelesnom interakcijom širi i mijenja doživljaj, stvara osjećaj sudjelovanja i sukreiranja, a što vodi boljem razumijevanju djela.

Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a može se razgledati svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 17 sati (subota i nedjelja u travnju od 10 do 18 sati).

FOTO: GAA

sjever.hr 07.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.