Now Reading:
Međimurska energetska agencija – MENEA ušla u najveći projekt dosad, i to kao vodeći partner
Full Article 2 minutes read

Međimurska energetska agencija – MENEA ušla u najveći projekt dosad, i to kao vodeći partner

U srijedu, 6. ožujka, Međimurska energetska agencija – MENEA slavila je 16. rođendan. Riječ je o jednoj od najuspješnijih i najaktivnijih agencije u domeni energetike u Hrvatskoj.

Nije bio ljepše prigode za potpisivanje dosad najvećeg projekta u koji MENEA ulazi kao vodeći partner. Riječ o je projektu Danube GeoHeCo, odnosno ugovoru o sufinanciranju poticanja implementacije plitkih geotermalnih sustava grijanja i hlađenja u Dunavskoj regiji, ukupne vrijednosti 2.481.000 eura.

– Ovo je značajan iskorak prema ostvarivanju ciljeva održivosti i razvoja, što je misija MENEA-e, kroz poticanje integracije geotermalnih dizalica topline u postojeće konvencionalne sustave grijanja i hlađenja na fosilna goriva – pojasnio je direktor MENEA-e Alen Višnjić.

Provedba projekta Danube GeoHeCo započela je 1. siječnja ove godine te će trajati do 30. lipnja 2026. godine. MENEA kao vodeći partner preuzima ključnu ulogu u osmišljavanju i koordinaciji projekta te usmjerava partnerstvo prema postizanju projektnih ciljeva.

Uz MENEA-u u provedbu projekta uključeno je još 12 projektnih partnera iz osam zemalja (Hrvatske, Slovenije, Austrije Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Slovačke) te 15 organizacija, poput ministarstva, nacionalnih fondova, jedinica lokalne i regionalne samouprave, sveučilišta, nacionalnih udruženja energetskih agencija i poduzeća za daljinsko grijanje koji pružaju dodatnu vrijednost partnerstvu.

– Cilj je potaknuti tržišni prodor geotermalnih dizalica topline te suradnjom partnerskih organizacija povećati razinu stručnosti i broj stručnjaka dostupnih za održivu transformaciju energetskog sektora – kaže Alen Višnjić te dodaje:

– MENEA poziva zainteresirane dionike da se pridruže ovom putovanju prema održivoj budućnosti te prate napredak projekta i rezultate koji se postižu njegovom implementacijom.

Zainteresirani sve dodatne informacije mogu dobiti putem e-adrese danijela.vrtaric@menea.hr, od voditeljice projekta Danijele Vrtarić.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
07.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.