Now Reading:
Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice proslavio 8. rođendan – u planu novi i veći prostori za Centar
Full Article 3 minutes read

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice proslavio 8. rođendan – u planu novi i veći prostori za Centar

U Krapinskim Toplicama je 7. ožujka 2024. godine održan prigodni program kojim je Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice proslavio svoj 8. rođendan.

Na proslavi 8. rođendana Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice bili su župan Željko Kolar i zamjenica župana Jasna Petek, koji su ovom prilikom istaknuli da je u tijeku projekt koji će za nekoliko godina rezultirati premještanjem Centra u novi, moderni i veći prostor.

– Centar ima odlične, izvrsne, kompetentne ljude koji puno ulažu u sebe da bi što kvalitetnije radili s djecom. U njegov rad i mi iz godine u godine ulažemo puno trude i energije i sredstava, te smo sada u procesu pripreme izgradnje novog prostora koji će Centru omogućiti još bolje uvjete za rad u budućnosti. Zemljište imamo, projektiranje je u tijeku, odnosno na javnoj nabavi tražimo onoga tko će napraviti projektno – tehničku dokumentaciju. Obično je ta papirologija duga i zahtjevna, ali kada je riješimo, počet će izgradnja novog Centra. Ja se iskreno nadam da ćemo 10. ili 11. rođendan slaviti u novom prekrasno opremljenom Centru – istaknula je zamjenica Petek te posebno naglasila da Centar širi i lepezu svojih usluga za sve mlade i djecu s teškoćama u razvoju.

Načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković uz čestitke, uputila je pohvale ravnatelju i Županiji koji ulažu ogroman trud i zalaganje za to da Centar postane najbolji centar za odgoj i obrazovanje u cijeloj Hrvatskoj.

– S obzirom na najavu novih investicija na području Krapinskih Toplica koje se tiču Centra za odgoj i obrazovanje, ja vjerujem da će to i postati. Općina ima izvrsnu suradnju sa Centrom, radimo zajedno, prošle godine smo obnovili igralište koje je u vlasništvu Centru i veselim se našim budućim zajedničkim projektima. Sretan rođendan uz želju da se ostvare svi planovi, želje i ciljevi koje ste si zacrtali – čestitala je načelnica Jureković.

Okupljene je pozdravio i dekan Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu Ante Bilić Prcić, koji je istaknuo kako se u Centru već pomalo osjeća kao domaćin.

– To je zato što je Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice postao vježbaonica Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, zato jer su izvrsni i dobri i našim studentima će pružiti najbolje uvjete da mogu zadovoljiti svoje ishode učenja. Zato smo se odlučili proglasiti ih našom vježbaonicom – rekao je dekan Bilić Prci koji je potom Odluku o proglašenju uručio ravnatelju Centra Antunu Zupancu.

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice kao samostalna ustanova djeluje od 2016. godine, dok je prije toga čak 51 godinu djelovao kao posebna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

sjever.hr

07.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.