Now Reading:
UŽAS U ZAGREBU Držao ropkinju i tjerao ju na prostituciju
Full Article 1 minutes read

UŽAS U ZAGREBU Držao ropkinju i tjerao ju na prostituciju

Zagrebačka policija prijavila je 44-godišnjaka koji je prisiljavao 38-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga za novac, piše 24.sata.

Muškarac je žrtvu upoznao u rujnu 2023. na području Borovja, te iskoristio njezino psihosocijalno stanje, neimaštinu i nezaposlenost i pozvao je da dođe živjeti s njim na području Peščenice.

Kako navode iz PU zagrebačke, imali su intimnu vezu, te je 44-godišnjak od listopada 2023. putem oglasa pronalazio potencijalne korisnike spolnih usluga koje je slao kod žrtve i naplaćivao im spolne usluge.

Pritom je 38-godišnjakinju zaključavao u kuću i prisiljavao na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu, što je ona radila iz straha za svoj život, piše 24.sata.

Kako naglašavaju iz PU zagrebačke, na taj način se uspostavio odnos sličan ropstvu. Ujedno su naveli kako je krajem veljače muškarac saznao da žrtva traži pomoć i tom joj je prilikom razbio mobitel i bacio SIM karticu, nakon čega se nastavilo zlostavljanje.

Ona je iskoristila trenutak nepažnje i o svemu obavijestila policiju. Muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, a žrtvi je ponuđena adekvatna zaštita, smještaj te psihološka i druga stručna pomoć.

sjever.hr/24.sata

06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.