Now Reading:
Sredstva osigurana: Općina Jalžabet objavila natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području općine
Full Article 2 minutes read

Sredstva osigurana: Općina Jalžabet objavila natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području općine

Općina Jalžabet objavila je natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području općine.

Poticaj za energetsku obnovu iznosi do 1.400,00 eura (100% opravdanih troškova), a u slučaju ugradnje samo fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u izoliranom (off-grid) ili mrežnom pogonu poticaj iznosi 700,00 eura.

Iznos poticaja za kupnju nekretnine iznosi do 1.400,00 eura (100% opravdanih troškova)

Poticaj iz ovog natječaja korisnik može ostvariti samo jednom i to za jednu od aktivnosti.

Pravo na poticaj za energetsku obnovu nekretnine za stanovanje može ostvariti korisnik koji nakon objave natječaja izvrši energetsku obnovu nekretnine na području Općine Jalžabet.

Poticaj za kupnju nekretnine može ostvariti korisnik koji nakon objave natječaja na području Općine Jalžabet kupi nekretninu za vlastito stanovanje u dijelu 1/1 (opravdani trošak). Kupnjom nekretnine za stanovanje smatra se stjecanje postojećeg objekta za stanovanje. Natječajem nije obuhvaćena kupnja građevinskog zemljišta.

Pravo na poticaje imaju osobe mlađe od 40 godina, zaposlene najmanje dvije godine neprekidno do dana dostave prijave na natječaj, a pravo ostvaruju i osobe zaposlene najmanje jednu godinu do dostave prijave na natječaj, uz uvjet da su mlađe od 30 godina.

Dodjela poticaja ne može se ostvariti za energetsku obnovu ili kupnju nekretnine u svrhu obavljanja gospodarske, turističke, iznajmljivačke, uslužne i druge djelatnosti, već isključivo za potrebe vlastitog stanovanja.

Prijave se podnose Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Jalžabet, poštom ili osobno na adresu: Općina Jalžabet, Trg braće Radić 16, 42203 Jalžabet, uz naznaku „Javni natječaj za dodjelu poticaja, energetska obnova i kupnja“

Natječaj se objavljuje u modalitetu trajnog poziva, do iskorištenja sredstava sukladno iznosu predviđenom u Proračunu Općine Jalžabet za 2024. godinu. Prijave na natječaj obrađivati će se i odobravati redoslijedom zaprimanja sve do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Sve ostale potrebne informacije objavljene su na internetskoj stranici Općine Jalžabet.

sjever.hr/jalzabet.hr
06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.