Now Reading:
Općini Petrijanec Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo bespovratnih 6 tisuća eura za znanstveno-stručni skup
Full Article 1 minutes read

Općini Petrijanec Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo bespovratnih 6 tisuća eura za znanstveno-stručni skup

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Javni natječaj za provedbu programa potpora za organizaciju skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu.

Potpora se dodjeljivala za znanstveno-stručne skupove iz područja poljoprivrede, proizvodnje, prerade i šumarstva, sigurnosti i kvalitete hrane, prehrane, veterinarstva, zaštite bilja, organizacije i poslovanja poljoprivrednih proizvođača te ruralnog razvoja, gospodarske skupove (sajmovi i izložbe) u vezi s poljoprivredom, proizvodnjom i preradom proizvoda i prehranom te lokalno-tradicijske skupove (manifestacije) za prezentaciju kulturne baštine, tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda na području Republike Hrvatske.
Cilj je poticanje informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća, domaćih proizvoda, povezivanja proizvođača i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje.

Općini Petrijanec dodijeljena su maksimalna bespovratna sredstva u iznosu od 6.000,00 eura.

Skup se održava u cilju poticanja informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća o poljoprivredi, u domeni domaćih proizvoda, zaštiti zdravlja biljaka i životinja, povezivanja proizvođača i unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje te povećanje konkurentnosti i održivosti samih proizvoda i proizvođača.

sjever.hr
06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.