Now Reading:
Nogometaši Varaždina u petak ugošćuju Istru 1961, trener Šafarić odlučan: „ Uz podršku navijača priželjkujem jedino pobjedu”
Full Article 2 minutes read

Nogometaši Varaždina u petak ugošćuju Istru 1961, trener Šafarić odlučan: „ Uz podršku navijača priželjkujem jedino pobjedu”

Nogometaši Varaždina u petak, 8. ožujka, domaćim susretom protiv Istre 1961 ostvaraju 26. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Goste iz Pule s klupe vodi trener Paolo Tramezzani, a dolazak talijanskog stručnjaka u velikoj je mjeri unaprijedio igru Istre. Ipak, za trenera Varaždina Nikolu Šafarića nema dvojbe.

– Mi u ovoj utakmici gledamo samo na tri boda. Igramo kod kuće, na drugoj strani bit će protivnik s kojim se možemo nadmetati i nemamo pravo razmišljati o ničem drugom osim o pobjedi – rekao je trener Šafarić u najavi susreta.

Strategu Varaždina optimizam bude posljednje tri utakmice protiv momčad s vrha tablice, Dinama, Hajduka i Rijeke. Iako je varaždinska momčad u tim susretima osvojila samo bod (Hajduk 1:1), prikazanom igrom zaslužila je daleko više.

– U tim utakmicama nitko od nas nije očekivao velike stvari. Tako rasterećeni pružili smo dobar otpor našim najboljim klubovima, ali smo nagrađeni samo bodom protiv Hajduka. Lako je sličan ishod mogao biti i protiv Dinama i protiv Rijeke, samo da smo bolje reagirali u određenim situacijama.

A to su ponajprije prekidi koji su postali najveći problem varaždinske obrane. Nakon nekoliko olako primljenih pogodaka, momčadi se bilo teško vratiti.

Nedostajalo je i malo više hrabrosti u igri prema naprijed. Budemo li uspješno poradili na tim stvarima, protiv Istre 1961 možemo do punog bodovnog plijena. Znamo njihove prednosti i mane, ne krijemo da će biti teško, ali nemamo pravo na kalkulaciju. Uz podršku navijača priželjkujem jedino pobjedu – zaključio je Šafarić.

Ozlijeđeni su se oporavili, kartonirani odradili kazne pa će trener Varaždina na raspolaganju imati kompletni kadar.

Utakmica se igra s početkom u 17 sati.

rp/sjever.hr
06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.