Now Reading:
Nemate dopunsko? Liječenje će vam u tom slučaju sada biti još skuplje!
Full Article 2 minutes read

Nemate dopunsko? Liječenje će vam u tom slučaju sada biti još skuplje!

Od 2. ožujka HZZO je odlukom Upravnog vijeća povisio cijene zdravstvenih usluga. To znači da odsad HZZO plaća više bolnicama, za pacijente koji imaju dopunsko zdravstveno osiguranje ne mijenja se ništa, dok će oni koji nemaju dopunsko morati plaćati skuplje cijene zdravstvenih pregleda, dijagnostičkih postupaka, kao i bolničko liječenje.

U bolničkoj i specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti korigirane su vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine (DTS), dijagnostičko-terapijske postupke (DTP) i za dan bolničkog liječenja (DBL), objavili su iz HZZO-a, piše Martina Pauček Šljivak za portal 24 sata.

Za DTS povećanje je od 1445,50 eura na 1619 eura, za DTP je povećanje od 9,30 na 10,20 eura, a za dan bolničkog liječenja cijena je s 20 povećana na 22 eura.

Prema Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju, osigurane osobe obvezne su sudjelovati u troškovima zdravstvene zaštite u visini od 20 posto pune cijene zdravstvene zaštite, odnosno najmanje u iznosu postotka proračunske osnovice za izvršenu zdravstvenu zaštitu. Za osobe koje nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje, doći će, navode u HZZO-u i do promjene u visini sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite. Za osiguranike koji imaju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja neće biti nikakve promjene.

Iz HZZO-a podsjećaju da je Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju propisan tzv. “zaštitni mehanizam”, odnosno najviši iznos obveznog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite koji može po jednom ispostavljenom računu za izvršenu zdravstvenu zaštitu iznositi najviše 530,88 eura (NULL, 26 posto proračunske osnovice), donose 24 sata. Cijena police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a ostaje nepromijenjena.

sjever.hr/24sata.hr
06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.