Now Reading:
Ljubica Jembrih jedna je od četiri načelnice u Saboru: Uskladiti dvostruke obveze nije lako, ali uz sjajan tim i dobru organizaciju u Općini sve dobro funkcionira
Full Article 3 minutes read

Ljubica Jembrih jedna je od četiri načelnice u Saboru: Uskladiti dvostruke obveze nije lako, ali uz sjajan tim i dobru organizaciju u Općini sve dobro funkcionira

Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih, koja je na toj dužnosti od 2017. godine, ušla je prije gotovo dva mjeseca u Hrvatski sabor i na sebe preuzela još jednu obvezu. Uz nastavak brige za svoju Općinu, sada se zalaže i za šire interese.

S odmakom od gotovo dva mjeseca, za portal Načelnik.hr govorila je o tome kako usklađuje obveze, a kako se približava i Dan žena, komentirala je i ulogu žena na rukovodećim pozicijama.

-Uskladiti obveze načelnice Općine Lobor te od nedavno i saborske zastupnice nije nimalo jednostavno jer se radi o dvije odgovorne dužnosti odnosno funkcije, a još važnija je činjenica da su mi za obje spomenete dužnosti odnosno funkcije povjerenje dali birači Općine Lobor, odnosno Krapinsko-zagorske županije. Dužnost načelnice Općine, ukoliko svoj posao obavljate odgovorno, nije nimalo jednostavna i lagana jer uz brojne projekte koje provodimo ili pripremamo, morate rješavati i one svakodnevne obveze ali i biti dostupni svojim mještanima. No, uz dodatan angažman tu je i sjajan tim ljudi, odnosno zaposlenika u Općini uz čiju pomoć su ostvareni brojni rezultati na korist naše Općine i njenih mještana – izjavila je Jembrih.

„Manje sna i slobodnog vremena, ali sve funkcionira”

Dodala je kako je nova obveza, odnosno imenovanje u Hrvatski sabor vremenski otežalo njezinu prisutnost u uredu u Općini, ali da uz nešto više koordinacije, razumijevanje od zaposlenih u Općini te njezinih ukućana, uz nešto manje sna i slobodnog vremena, sve je posloženo i sve dobro funkcionira.

Kazala je i da se sve obveze u Općini rješavaju kao i ranije, ali i da ne izostaje sa sjednica u Saboru. Jembrih je također naglasila da je njeno imenovanje u Hrvatski sabor priznanje i Općini Lobor.

-Drago mi je što sam nakon imenovanja dobila potporu ljudi oko sebe i sumještana jer sada imamo prilika da se za našu Općinu, koja je manja samo po površni i broju stanovnika, ali po svemu ostalome je velika, da se za nju čuje i na nacionalnoj razini – istaknula je Jembrih, jedna od sedam načelnica u Krapinsko-zagorskoj županiji.

„Žene zaslužuju veću zastupljenost”

Loborska načelnica smatra da bi situacija po pitanju žena mogla biti bolja te da ta brojka nije ni izbliza zadovoljavajuća kada je u pitanju broj žena na čelnim funkcijama, u ovome slučaju kada je u pitanju politika na lokalnoj odnosno regionalnoj razini, donosi Načelnik.hr.

-Slična ili nepovoljnija situacija je i širom Hrvatske. Činjenica je da žene zaslužuju veću zastupljenost, ali ne samo u politici već i na čelnim mjestima kada govorimo o gospodarskim subjektima i institucijama neovisno govorimo li o javnom ili privatnom sektoru. Mislim da iz dana u dan dokazujemo da smo jednako sposobne, odlučne i da možemo rješavati i najsloženije probleme u najmanju ruku jednako dobro kao naše muške kolege ako ne i bolje….. Držim da je ženama mjesto i uz svoju obitelj, ali i na radnim mjestima i odgovornim funkcijama, isto kao i muškarcima. Nažalost, još uvijek se borimo protiv stereotipa. Još uvijek se moramo dvostruko ili trostruko više dokazivati da bi bili na istoj poziciji kao muške kolege….Ali sve to, nas žene, čini još jačim, odlučnijim, motiviranijim ne da uzmemo muškim kolegama njihovo mjesto, već da dođemo na mjesta koja nama ženama pripadaju – komentirala je Ljubica Jembrih poziciju žena povodom obilježavanja Dana žena 8. ožujka.

sjever.hr/nacelnik.hr
06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.