Now Reading:
Konferencija „Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji” – paneli, inspirativne priče žena koje su uspjele, druženje, razmjena iskustava – donosimo program!
Full Article 2 minutes read

Konferencija „Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji” – paneli, inspirativne priče žena koje su uspjele, druženje, razmjena iskustava – donosimo program!

Nakon uspješne prve Konferencije „Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji” koju smo organizirali u rujnu 2022. godine, Varaždinska županija i tvrtka LALS MEDIA d.o.o. ponovo su udružile snage i povodom Dana žena, 7. ožujka 2024. s počekom u 10,00 sati, organiziraju 2. po redu Konferenciju „Žene i poduzetništvo”.

Očekuje vas zanimljiv program kroz tri panela: „Financiranje žena poduzetnica – bespovratna sredstva, poticaji, sufinanciranje kamata – razvoj start-up okruženja, zeleno i digitalno“ , POLITIČKO-JAVNI PANEL: Kako sam uspjela! i Netipična muško-ženska zaposlenja.

Prvenstveni cilj Konferencije je poticati mlade žene, ali ne samo mlade žene, na poduzetništvo, jer se žene uglavnom teže odlučuju za poduzetništvo ako to nije neka uslužna djelatnost ( frizerka, kozmetičarka, šivačica….).

-Ujedno želimo omogućiti ženama umrežavanje, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti, razmjenu iskustava i poticanje novih poslovnih suradnji i prilika. Želimo ženama pokazati da mogu biti hrabre, da naprave taj korak na stepenicu više, ne samo u otvaranju svoje tvrtke ili obrta, nego i prihvatiti možda promaknuće u velikim korporacijama. Mnoge žene se boje toga. Zašto? Zato što žene preuzimaju poslove tek kada su 110 posto sigurne da to mogu, jer u samom startu razmišljaju kako posložiti prioritete, obitelj i posao. Upravo ovom Konferencijom želimo pokazati ženama, kroz priče panelistica, da se može. Da nije lako, da ima uspona i padova, ali da se može i da samo idu naprijed – rekla je organizatorica Konferencije Marijana Sopek dodavši kako će ujedno čuti o mogućnostima financiranja i potporama koje mogu iskoristiti.

Na 2. Konferenciju prijavljeno je 100-tinjak žena i prijave se više ne zaprimaju.

-Sve u svemu, veselimo se još jednom prekrasnom druženju u povodu Dana žena – kazala je organizatorica Sopek.

Organizatori Konferencije su Varaždinska županija i tvrtka LALS MEDIA d.o.o.

Suorganizatori: HGK VŽ, OK VŽŽ, Klub poslovnih žena Varaždinske županije

Partneri: Fakultet organizacije i informatike, Međimursko veleučilište Čakovec, Sveučilište Sjever, Geotehnički fakultet Varaždin

Sponzori i donatori: HAMAG BICRO, Međimursko veleučilište Čakovec, Grad Novi Marof, Grad Varaždinske Toplice, Općina Veliki Bukovec

Medijski partneri: Vžaktualno.hr, Sjever.hr, ZIP.com.hr, Radio Megaton, Radio Novi Marof

A tko su sve panelisti na ovogodišnjoj Konferenciji možete saznati u nastavku.

msopek/sjever.hr 06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.