Now Reading:
Lana Dlesk članica je Zlatarbistričkih mažoretkinja i višestruka je svjetska i europska prvakinja
Full Article 2 minutes read

Lana Dlesk članica je Zlatarbistričkih mažoretkinja i višestruka je svjetska i europska prvakinja

Lana Dlesk, učenica drugog razreda opće gimnazije Srednje škole Zlatar, jedna je od najstarijih članica Zlatarbistričkih mažoretkinja, ali i jedna od najtrofejnijih.

U klubu je već više od deset godina i drži rekord s najviše osvojenih medalja – čak stotinjak, a protekle je godine došla i do svog najvećeg uspjeha – titule svjetske i europske prvakinje i višestruke doprvakinje te titule višestruke državne prvakinje.

Kako je istaknula za školski list KAP, draže joj je plesati u mini formacijama jer su zahtjevnije, no najviše uživa u solo formaciji pompon. U toj kategoriji počela je plesati uz trenericu Mirelu Horvatić, a od ove sezone koreografiju je osmišljava trenerica Laura Čehulić.

Iako postoji nekoliko rekvizita s kojima se može plesati koreografiju – štap, pomponi, mace i flag, Lani su ipak najdraži pomponi jer se s njima osjeća sigurnije, a pružaju joj i više mogućnosti izvođenja akrobatskih i gimnastičkih elemenata s drugim rekvizitima.

Trenira svaki dan, a pripreme za natjecanja traju cijelu godinu. Kako je istaknula, normalan dio natjecanja je i trema, s kojom se i ona susreće. No, ima veliku potporu svojih trenerica, ali i ritual prije nastupa. Naime, prije nastupa se pomoli i trenerice ju ‘protresu’ kako bi trema nestala.

S obzirom na dugogodišnji staž u klubu, Lana od ove godine kreće i u novoj ulozi – kao trenerica.

– Kao trenerica snalazim se odlično. Imam odličnu potporu svojih iskusnijih trenerica koje me usmjeravaju i govore kako trenerstvo funkcionira. Također imam i odlične roditelje koji mi daju potporu za sve, tako da mi je jako lijepo u novom izazovu – rekla je Lana za školski list KAP i dodala kako joj je sljedeći cilj završiti trenersku školu, ali i još pokoja medalja na europskim i svjetskim natjecanjima.

foto – fb Zlatarbističke mažoretkinje

sjever.hr/KAP

05.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.