Now Reading:
Gradonačelnik Batinić i suradnici u obilasku Bedenca: Mještani na licu mjesta ukazali na problematične točke
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Batinić i suradnici u obilasku Bedenca: Mještani na licu mjesta ukazali na problematične točke

Odazivajući se pozivu mještana Bedenca, koji učestalo ukazuju na probleme koji im uzrokuju oborinske vode te potrebu da se očiste zapušteni odvodni kanali i grabe, u utorak su cijeli zapadni dio Bedenca uzduž i poprijeko obišli gradonačelnik Milorad Batinić, njegov zamjenik Marko Friščić, pročelnik komunala Stjepan Vincek i voditelj Ivkomove RJ Održavanje i gradnja Davor Galić.

Naime, Ivkom d.d. trenutačno na području Bedenca izvodi radove na čišćenju odvodnih kanala i uređenju pokosa uz gradske ceste (u planu je čišćenje oko 1,1 km kanala) pa je ova okolnost iskorištena za detaljni obilazak terena, utvrđivanje novih kritičnih lokacija i dogovor za obavljanje dodatnih radova.

Gradskom vodstvu su se prilikom obilaska spontano pridružili mještani, koji su na licu mjesta, u dobroj vjeri, ukazali na brojne probleme koji im otežavaju život: na kritične lokalitete uz gradske i ŽUC-ovu cestu koji zahtijevaju hitne intervencije; na neugodne mirise koji se dižu iz kanala jer se dio građana još nije priključio na kanalizaciju, dok su se neki, čulo se, nedopušteno priključili na oborinsku odvodnju, kao i na probleme koji proizlaze iz nedovršenog nogostupa i cestovne oborinske odvodnje (nisu dovršeni slivnici), a pri čemu Grad ne može reagirati tako dugo dok svoj posao ne odradi ŽUC.

Kako bi se riješio barem dio problema na koje su ukazali građani, gradonačelnik Batinić dao je nalog Ivkomu za izvođenjem radova na dodatno utvrđenim kritičnim dionicama na području Bedenca. Dogovoreno je također da će, zbog lošeg stanja i hitnosti, pojedine kanale u nadležnosti ŽUC-a pročistiti Ivkom d.d., ukoliko ih neće ŽUC.

Također, mještani su ga upozorili i na problem puknute vodovodne cijevi na jednoj lokaciji, iz koje voda danima izvire iz zemlje. Na to su, tvrde, upozorili Ivkom vode, ali – nitko ne reagira. Nakon poziva gradonačelnika, stroj je na teren poslan odmah.

Uz rješavanje drugih problematičnih lokacija, dogovoreno je i proširenje mosta u Bedencu koji je preuzak za prometovanje autobusa. Dakle, radovi na području MO-a Bedenec nastavljaju se do daljnjega, pri čemu će se izvesti dodatni radovi na čišćenju kanala.

Kako je već bilo najavljeno, čišćenje odvodnih kanala i uređenje pokosa će se tijekom ovog i idućeg mjeseca izvoditi diljem grada Ivanca – u mjesnim odborima Ivanec I, II, III i IV te u MO-ima Lančić-Knapić, Jerovec Gornji, Vitešinec, Punikve, Salinovec, Stažnjevec, Prigorec, Gačice, Margečan, Cerje Tužno i Lukavec, dok će se u drugim mjesnim odborima tijekom godine prema ukazanoj potrebi poduzimati odgovarajući zahvati na uređenju odvodnje.

foto: ivanec.hr
sjever.hr/ivanec.hr
06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.