Now Reading:
WhatsApp više neće biti isti – uvodi se radikalna promjena na omiljenoj platformi
Full Article 2 minutes read

WhatsApp više neće biti isti – uvodi se radikalna promjena na omiljenoj platformi

Kako bi korisnicima omogućili veću sigurnost i komunikaciju te općenito kako bi im pružili bolje iskustvo korištenja te platforme, WhatsApp konstantno uvodi novitete.

Meta trenutačno radi na još jednom novitetu, a to će vjerojatno biti najveća promjena na WhatsAppu od predstavljanja ove komunikacijske aplikacije. Kako donosi portal Zimo, WhatsApp bi se uskoro trebao otvoriti i za aplikacije trećih strana, tako da će korisnici direktno iz ove platforme moći komunicirati s osobama koje koriste konkurentske aplikacije poput Vibera, Signala i drugih, odnosno s onima koji uopće nemaju WhatsApp.

Takvo je nešto sve donedavno bilo nezamislivo, a jedini razlog zbog kojeg su se u Meti odlučili na takav potez jest regulativa koja stupa na snagu u Europskoj uniji. Prema Aktu o digitalnim tržištima, WhatsApp zadovoljava uvjete tzv. nadzornika pristupa, što znači da se na njega odnose određena pravila koja će morati poštovati ako želi poslovati na području EU-a. U suprotnom, prijete mu kazne, a da se regulatori ne šale s kaznama, možemo vidjeti i na primjeru Applea, kojem je ovaj tjedan izrečena kazna od čak 1,8 milijardi eura.

Kako stoji na Metinu blogu, platforma ažurira uvjete pružanja usluga te pravila privatnosti koja će na snagu stupiti 11. travnja, kako bi bili u skladu s Aktom o digitalnim uslugama i Aktom o digitalnim tržištima. Najvažnija u tim ažuriranim uvjetima jest mogućnost slanja poruka s WhatsAppa na podržane aplikacije trećih strana, piše Zimo.

Dakle, zahvaljujući europskoj regulativi WhatsApp će se uskoro radikalno promijeniti i više nikada neće biti isti, komentirali su na Forbesu ono što čeka korisnike WhatsAppa, pri čemu treba naglasiti kako se promjene odnose na, kako stoji na službenom blogu kompanije, europsku regiju.

sjever.hr/zimo.dnevnik.hr
05.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.