Now Reading:
Ude zlatni, Sambolec brončani na prvom službenom online natjecanju u gimnastici
Full Article 2 minutes read

Ude zlatni, Sambolec brončani na prvom službenom online natjecanju u gimnastici

Na prvom povijesnom službenom online natjecanju u gimnastici, održanom u organizaciji Europske gimnastičke federacije te uz podršku aplikacije Elevien, protekle subote, 2. ožujka, čakovečki gimnastičari su ostvarili sjajan rezultat i svladavši jaku konkurenciju na konju s hvataljkama.

Između zlatnog Filipa Udea i brončanog Marka Samboleca, na drugome mjestu je završio aktualni europski prvak iz Mersina Matvei Petrov što dovoljno govori o visokoj razini natjecanja.

– Uz statistiku koju čini šest disciplina, 44 gimnastičara iz 14 zemalja, 5 hrvatskih predstavnika, više od 97.500 pregleda na društvenim mrežama i u samoj Elevien aplikaciji, ovo je natjecanje prava evolucija u gimnastičkom smislu i od izuzetne je koristi sportašima u smislu pripreme, kontrolnih treninga, testiranja forme, ali i da gimnastičari vide kako suci vide njihove vježbe – rekao je o natjecanju Mario Vukoja, sportski koordinator Hrvatskog gimnastičkog saveza i predsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike Europske federacije.

Udeovi dojmovi o natjecanju također su pozitivni.

Sretan sam što sam pobijedio na ovom natjecanju na Elevien aplikaciji. Mislim da je riječ o odličnoj ideji i da se super provodi. Nadam se da će u budućnosti biti sve više i više takvih natjecanja jer svi vježbamo u svojim dvoranama. Osjećaj je kao da se stvarno natječeš jer imaš samo jedan pokušaj. Uglavnom, super stvar – poručio je Ude.

Novim zlatom Ude je potvrdio da na natjecanju Svjetskog kupa u Bakuu može očekivati dobar rezultat, a osvojenim trećim mjestom Sambolec je najavio svoj veliki dolazak na europsku i svjetsku scenu.

Foto: Slobodan Kadić/HGS
sjever.hr
05.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.