Now Reading:
U Ivancu na groblju u tijeku opsežni radovi na uređenju staza
Full Article 2 minutes read

U Ivancu na groblju u tijeku opsežni radovi na uređenju staza

Na novom groblju Ivanec u tijeku su opsežni radovi koji obuhvaćaju uređenje centralne i pristupne staze, sporednih staza i zelenih površina oko grobova i grobnica.

U glavnini, riječ je o zahvatima kojima se, nakon velikih sanacijskih radova izvedenih radi sprečavanja prodiranja površinskih oborinskih voda u grobnice (zbog čega je groblje bilo raskopano), novo groblje vraća u prijašnje stanje i uređuje u skladu s dignitetom koji zaslužuju ovakva mjesta.

Radove o svom trošku izvodi Ivkom d.d. U utorak ih je obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, pročelnikom za komunal Stjepanom Vincekom i voditeljem Ivkomove RJ Održavanje i građenje Davorom Galićem.

Pritom je gradonačelnik inzistirao na izvedbi radova strogo po projektu te na uklanjanju improvizacija koje su pojedini građani sami postavili, a koje sada narušavaju estetiku groblja.

Radovi se izvode na način da će centralna i pristupna staza biti popločene tlakavcima, dok će se sporedne staze nasipati kamenim agregatom. Uređuju se i kontaktne površine, na kojima će biti zasijana trava i zasađen novi drvored. Završetak radova očekuje se za oko mjesec dana.

Prilikom obilaska groblja bilo je riječi i o proširenju centralne i sporednih staza u produžetku novog dijela groblja.

sjever.hr

05.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.