Now Reading:
Studenti MEV-a na terenskoj nastavi novostečena znanja upotpunili stvarnim primjerom rekonstrukcije obiteljske kuće
Full Article 2 minutes read

Studenti MEV-a na terenskoj nastavi novostečena znanja upotpunili stvarnim primjerom rekonstrukcije obiteljske kuće

U okviru nastave iz kolegija Zgradarstvo, na 2.godini smjera Održiva gradnja studijskog programa Održivi razvoj na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, redovito se održava i izvanučionička nastava. To je prilika da studenti svoja novostečena znanja konkretiziraju i dopune praktičnim uvidom u rad na terenu te dijelom dopune percepciju što ih čeka i koji su izazovi ukoliko svoj rad nastave u odabranom području arhitekture i graditeljstva.

Posljednja u nizu terenskih nastava održana je na gradilištu u širem centru grada Čakovca.

– Odabrali smo obiteljsku kuću na kojoj se izvodi vrlo zahtjevna rekonstrukcija, od klasične kuće 70-ih godina s kosim krovom u modernu urbanu kuću s ravnim krovom, prohodnim dijelom te zelenim krovom, ugradnjom solarnih kolektora i dizalice topline. Kuća je projektirana i izvodi se prema nZeb (Nearly Energy Building) standardima, što je u potpunosti usklađeno s hrvatskim zakonodavstvom u području gradnje, ali isto tako i s temeljnim načelima projektiranja koja podučavamo na kolegiju Održivost arhitekture na 3. godini smjera Održiva gradnja – objasnili su iz Međimurskog veleučilišta.

Studiranje na MEV-u upravo zbog kratkih relacija te relativno puno aktualne gradnje, studentima pruža mogućnost utvrđivanja gradiva na najbolji mogući način – na terenu, u praktičnom dijelu te ih priprema za priključivanje realnom sektoru.

sjever.hr/mev.hr
05.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.