Now Reading:
Skandalozna presuda u Dalmaciji: Očuh spolno uznemiravao dječake, majka ih tukla i vrijeđala, dobili su uvjetnu kaznu
Full Article 2 minutes read

Skandalozna presuda u Dalmaciji: Očuh spolno uznemiravao dječake, majka ih tukla i vrijeđala, dobili su uvjetnu kaznu

Uvjetnu kazne od godinu dana uz rok kušnje od tri godine nepravomoćnom presudom dobili su očuh (42) i njegova supruga (35) zbog spolnog uznemiravanja i povrede djetetovih prava dvojice dječaka ne starijih od deset godina!, prenosi 24sata.hr.

Skandalozna je to presuda sa suda u Dalmaciji koji je ustvrdio kako će takva kazna ‘utjecati na okrivljenike da se ubuduće klone činjenja kaznenih djela’, a kao olakotnu okolnost sudac je naveo neosuđivanost okrivljenika, dok posebne okolnosti, kako piše u presudi, sud nije pronašao. 

U istom spisu piše kako je sudska vještakinja ustvrdila da su dječaci zbog svega razvili anksioznost, posttraumatski stres i zaokupljenost spolnošću te je jedan od njih morao ići kod stručnjaka mentalnog zdravlja. Kako piše u optužnici, majka je znala za spolno uznemiravanje dječaka, ali nije ništa učinila, iako su joj se djeca povjerila. Rekla im je da o tome nikome ne govore, uz to ih je verbalno i fizički napadala, vrijeđala ih je i udarala kuhačom i remenom te nije brinula o njihovom zdravlju i školovanju, već je skrb prepustila svojim roditeljima.

Oboje su negirali optužbe, očuh je tvrdio da su to izmišljotine bivšeg supruga i majke njegove sadašnje supruge, a majka dječaka tvrdi da nije bila prisutna bilo kakvim radnjama spolnog uznemiravanja niti da je imala saznanja o tome. Sud je zaključio da su okrivljeni supružnici krivi za kaznena djela koja im se stavljaju na teret na temelju iskaza bivšeg supruga okrivljene, njezine majke te sudske vještakinje. Okrivljenici moraju platiti i po 518 eura sudskih troškova.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/24sata.hr 05.03.2024.
 

Input your search keywords and press Enter.