Now Reading:
Inspektori krenuli u preduskrsno „češljanje”, prve na udaru – kumice na placu! Kazne gotovo 10 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Inspektori krenuli u preduskrsno „češljanje”, prve na udaru – kumice na placu! Kazne gotovo 10 tisuća eura

Kao i lani, inspekcije su uoči Uskrsa krenule u žešću akciju, a prvi su se na udaru našli prodavači na tržnicama, od koji su neki dobili kazne za prodaju jaja i kolača.

Kako donosi Dnevnik.hr, prve kazne pale su u Vinkovcima, gdje su na tržnici kontrolirana jaja

-Nisu imala oznake zdravstvene ispravnosti, nisu imale oznake farmi i najnormalnije su maknuta s tržišta – objasnila je Kristina Vuljanić iz sanitarne inspekcije.

Prodavačici je oduzeto 90 zatečenih jaja, a dobila je i kaznu od 190 eura. Prekršajni nalog zaradila je žena zbog prodaje keksa, kruha, štrudli i orehnjača. Djelatnost nije registrirala, a prijeti joj kazna veća od 500 eura.

U Državnom inspektoratu kažu, izrečene su najblaže kazne: za neregistriranu prodaju kreću se od 530 do 9290 eura, a za promet hranom bez oznake zdravstvene ispravnosti, od 190 do 3900 eura.

-Kontrolirat će se prvenstveno hrana životinjskog porijekla koja je interesantna potrošačima Hrvatske, znači hrana životinjskog porijekla, to su suhomesnati prozvodi, to su prvenstveno jaja – rekla je Vuljanić za Dnevnik.hr.

Dodajmo kako su prošle godine uoči Uskrsa, sanitarna, poljoprivredna i veterinarska inspekcija provele ukupno 282 nadzora, a nepravilnosti su otkrili u 25 slučajeva. Ove će godine „češljati” tržnice, ali i maloprodaju do 28. ožujka.

sjever.hr/dnevnik.hr
05.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.