Now Reading:
Župan Stričak koordinator HDZ-a i nositelj liste za III. izbornu jedinicu. Jedini nositelj liste koji nije aktualni član Vlade!!!!
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak koordinator HDZ-a i nositelj liste za III. izbornu jedinicu. Jedini nositelj liste koji nije aktualni član Vlade!!!!

Župan Varaždinske županije i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak, koordinator je stranke za predstojeće parlamentarne izbore za III. izbornu jedinicu te je ujedno i nositelj liste HDZ-a za III. izbornu jedinicu.

Informacija je to potvrđena na današnjem proširenom Predsjedništvu na kojem je HDZ donio odluku tko će biti koordinator i nositelj po izbornim jedinicama.

U I. izbornoj jedinici to je predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković. U II. izbornoj jedinici predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. U III. izbornoj jedinici Stričak koji je jedini koordinator i nositelj liste koji nije član Vlade. U IV. izbornoj jedinici nositelj i koordinator je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić. U V. ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. U VI. potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davorin Božinović.

U VII. potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved a u VIII. potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. U IX. ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te u X. potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić. Nositelj izborne jedinice u kojoj se biraju tri saborska zastupnika iz redova iseljeništva je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Dodajmo da je prvi čovjek zadužen za kampanju, odnosno šef izbornog stožera, glavni tajnik Krunoslav Katičić, za izborni program zadužena je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek dok je prvi čovjek zadužen za financije, još jedan Varaždinac, Vlatko Vuković. Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje bit će Zoltan Kabok. Na izbore se ide najvjerojatnije u svibnju….

s.kalajdžija/sjever.hr 04.03. 2024.

Input your search keywords and press Enter.