Now Reading:
Varaždin na vodećoj poziciji po izdvajanjima za stipendije učenika i studenata u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Varaždin na vodećoj poziciji po izdvajanjima za stipendije učenika i studenata u Hrvatskoj

Grad Varaždin izdvaja najviše za stipendije učenika i studenata u Hrvatskoj. Objavio je to analitički portal Gradonačelnik.hr na svojim stranicama uspoređujući podatke svih gradova. Izvan konkurencije je Zagreb, a Varaždin je na vodećoj poziciji jer je osigurao rekordnih 500 tisuća eura što znači 10 posto više stipendije učenicima, odnosno 13-16 posto više studentima.

Taj podatak komentirao je i gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj na svojem Facebook profilu

– Naša predanost mladima odražava se kroz sve aspekte života u gradu, od stambenih do obrazovnih politika. Ulaganjem u mlade, investiramo u sadašnjost i budućnost Varaždina. Nastavljamo u istom ritmu kako bismo osigurali da Varaždin ostane grad za mlade – poručio je gradonačelnik Bosilj.

Grad Varaždin je za školsku godinu 2023/2024. godine dodijelio 650 stipendija, 95 za učenike i 555 za studente. Grad Varaždin ove je godine podigao iznos za 10% za učeničke stipendije te za 13% do 16% za studentske stipendije, ovisno o mjestu studiranja. Najniži iznos za učeničke stipendije iznosi 51 eura mjesečno, a najviši 88 eura mjesečno. Za studentske stipendije najniža stipendija iznosi 52 eura mjesečno za studente koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu, a najviša 90 eura mjesečno. Za studente koji studiraju izvan Varaždina i Čakovca najniži iznos stipendije iznosi 100 eura mjesečno, a najviši 139 eura mjesečno.

sjever.hr

04.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.