Now Reading:
Uživajte! U novi tjedan ulazimo uz lijepo vrijeme, ali uskoro stiže promjena uz pad temperature
Full Article 2 minutes read

Uživajte! U novi tjedan ulazimo uz lijepo vrijeme, ali uskoro stiže promjena uz pad temperature

Klimatološki smo s prvim danom ožujka ušli u proljeće, no kalendarski još nismo, ali vrijeme kakvo je posljednjih dana nimalo nije zimsko, već kao da doista jesmo na početku proljeća.

Ako je vjerovati prognostičarima, tako će se i nastaviti, ali sredina tjedna donosi drugačije vrijeme.

U istočnim i središnjim predjelima unutrašnjosti danas će biti uglavnom suho i sa sunčanim razdobljima, objavio je DHMZ. Na Jadranu te u predjelima uz njega prevladavajuće oblačno s povremenom kišom, a ponajprije u Dalmaciji i obilnijom oborinom te izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom.

Na kopnu vjetar većinom slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i istočni. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabjeti te na sjevernom dijelu i otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 13 °C. Najviša dnevna većinom između 13 i 18 °C, u gorju ponegdje i niža.

Vrijeme narednih dana

Vrlo promjenljivo uz mjestimičnu te povremenu kišu, u najvišem gorju u srijedu i četvrtak i susnježicu i snijeg. Najviše sunčanih razdoblja bit će u utorak, a oborina će biti najčešća u srijedu pri čemu su lokalno tada mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. U utorak temperatura bez veće promjene, a od sredine tjedna manje toplo.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će biti nepovoljnije uz Jadran nego u ostatku zemlje. Meteoropati se mogu žaliti na umor, slabiju koncentraciju i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane, zbog čega savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora i pridržavanje savjeta liječnika.

sjever.hr/meteo.hr
04.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.