Now Reading:
Stiže nam promjena vremena: Ponegdje će biti obilne kiše, za obalu je upaljen i žuti meteoalarm. Temperature u padu, na kopnu moguć i mraz 
Full Article 1 minutes read

Stiže nam promjena vremena: Ponegdje će biti obilne kiše, za obalu je upaljen i žuti meteoalarm. Temperature u padu, na kopnu moguć i mraz 

Do daljnjega nema stabilizacije vremena u Hrvatskoj i okolici. Ponegdje će opet biti i obilnije kiše, praćene i grmljavinom, a u višem gorju i snijega.

Prema prognozi DHMZ-a na Jadranu te u predjelima uz njega pretežno oblačno s povremenom kišom, a osobito duž dalmatinske obale i na otocima i obilnijom oborinom te izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom. U istočnim i središnjim predjelima unutrašnjosti uglavnom suho i sa sunčanim razdobljima, prenosi 24sata.hr.

Na kopnu vjetar većinom slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i istočni. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabjeti te na sjevernom dijelu i otvorenom moru okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 18 °C, u gorju ponegdje i niža.

Za cijelu obalu u ponedjeljak je upaljen žuti meteoalarm zbog kiše i grmljavinskog nevremena, ali i jakog vjetra.

Na Jadranu su moguće i pijavice. Nakon početno jakog i olujnog juga bit će i bure s kojom će sredinom tjedna zahladnjeti pa će se temperatura zraka približiti vrijednostima bližim prosječnim za doba godine pri čemu se na kopnu povećava vjerojatnost slabog jutarnjeg mraza. 

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/24sata.hr 04.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.