Now Reading:
Za više od 37 tisuća četvrtaša u ponedjeljak počinju nacionalni ispiti – prvi je ispit iz hrvatskog jezika
Full Article 2 minutes read

Za više od 37 tisuća četvrtaša u ponedjeljak počinju nacionalni ispiti – prvi je ispit iz hrvatskog jezika

U ponedjeljak za sve učenike četvrtih razreda počinju nacionalni ispiti, a prvi će na redu biti ispit iz hrvatskog jezika.

Kako prenosi HRT, novost je da će ispite do 8. ožujka umjesto u odabranim eksperimentalnim školama pisati svi četvrtaši, njih 37.007, a tjedan kasnije, od 11. ožujka i svi osmaši.

Učenici četvrtih razreda ispite će pisati iz tri predmeta, nakon hrvatskog jezika, 6. ožujka će pisati matematiku, a 8. ožujka na redu je priroda i društvo.

Provedba nacionalnih ispita počela je eksperimentalno u 81 školi, lani su ih prvi put pisali svi učenici osmih razreda, a sada tri godine od uvođenja, uz osmaše u svim školama pišu ih i svi četvrtaši, kazao je Hini ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović.

I za učenike osmih razreda, kojih je ove godine prema podacima NCVVO 40.760, prvi je na rasporedu ispit iz hrvatskog jezika, a polaže se 11. ožujka.

Nacionalni ispiti ni ove se godine neće ocjenjivati ni na bilo koji način utjecati na ocjene, ali postignuća će biti unesena pod bilješku u e-Dnevniku, iskazana brojem bodova i odgovarajućim postotkom, prenosi HRT.

Izostanak na dan pisanja nacionalnih ispita morat će opravdati, no naknadno ih neće morati pisati.

sjever.hr/vijesti.hrt.hr
03.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.