Now Reading:
Rijeka opet na vrhu prvenstvene ljestvice: zabili Varaždincima dva gola
Full Article 2 minutes read

Rijeka opet na vrhu prvenstvene ljestvice: zabili Varaždincima dva gola

NK Varaždin gostovao je danas kod Rijeke u sklopu 25. kola SuperSport HNL-a, a susret su igrali pred 6855 gledatelja.

Nizale su se šanse s obje strane, a u 16. minuti nevjerojatan promašaj pred golom Rijeke. Labroviću je nakon kornera lopta ‘iscurila’ iz ruku i s druge stative Lamine Ba je fantastičnom povratnom u sredinu pronašao Marka Dabru. Napadač Varaždina se sapleo pa promašio teški zicer s metar i pol. Pred sobom je imao prazan gol, pišu 24 sata.

U 23. minuti susreta Dabro je ipak zabio, ali gol je poništen zbog zaleđa. Labrović je istrčao sa svojeg gola, daleko naprijed, a napadač Varaždina fantastično ga je prebacio. Ipak, pomoćni sudac Dejan Vuković odmah je označio zaleđe, a onda je stigla i potvrda Patrika Kolarića i Bojana Zobenice iz VAR sobe.

Nakon brojnih uzbuđenja, prvo je poluvrijeme završilo bez golova, a drugo je počelo s po dvije promjene sa svake strane. Kod Rijeke su izašli Petrovič i Bogojević, a ušli Obregon i Goda. Kod Varaždina su izašli Dabro i Boršić, a ušli Škaričić i Gudelj.

Prvo uzbuđenje tek u 53. minuti nastavka susreta. Bruno Goda je tražio Obregona ubačajem na prvu stativu. Pokušaj je bio dobar, no Lamine Ba je pratio akciju i pravovremeno odbio loptu u sigurnost.

U 67. minuti Riječani traže penal smatrajući da je netko od igrača Varaždina igrao rukom, no ništa od toga.

Uslijedilo je još nekoliko šansi s obje strane, ali na gol se čekalo do 80. minute. Varaždin je dugo odolijevao, odlično se branio, ali nije izdržao do kraja. Galešić se najbolje snašao u gužvi pa glavom pospremio loptu u mrežu.
Rijeka – Varaždin 1:0.

Još jednom se mreža Varaždinaca zatresla u 90. minuti. Galešić je sada asistirao kolegi, proslijedio loptu nakon ubačaja Pašalića iz slobodnjaka, a Mitrović je u padu ugurao loptu u mrežu.
Rijeka – Varaždin 2:0.

Rijeka je tako ponovo preuzela vodstvo na prvenstvenoj tablici, a Varaždin je i dalje na 8. mjestu.

screenshot/youtube
a.kučić/sjever.hr/24sata.hr
03.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.