Now Reading:
Radno je i na području Donje Stubice: Uređuju se igrališta, asfaltirat će se ceste, a obnovit će se i zgrada Pučkog otvorenog učilišta  
Full Article 2 minutes read

Radno je i na području Donje Stubice: Uređuju se igrališta, asfaltirat će se ceste, a obnovit će se i zgrada Pučkog otvorenog učilišta  

Kao u mnogim jedinicama lokalne samouprave, tako je i u gradu Donja Stubica jako radno i provode se projekti na komunalnoj infrastrukturi.

Uređen je sanitarni čvor u Društvenom domu u Podgori, čime su završeni radovi u unutrašnjosti i predstoje radovi uređenja fasade, a uskoro bi trebali i početi radovi na Društvenom domu Grabrina.

Gradonačelnik Nikola Gospočić rekao je kako će se asfaltirati tri nerazvrstane ceste, dvije u Lepoj Vesi i jedna u Gornjim Matencima, a od većih projekata raspisan je natječaj za cjelovitu obnovu stare zgrade Caritasa i Pučkog otvorenog učilišta gdje su osigurali sredstva preko NPOO-a i preko Ministarstva kulture.

Radovi bi trebali krenuti u ožujku i završiti do kraja studenog ove godine. Obuhvaćaju kompletnu sanaciju obje zgrade tako da bi do kraja godine one trebale biti u funkciji – istaknuo je Gospočić.

U tijeku su radovi i u Sportskom parku, uređuje se košarkaško igralište i trebalo bi biti završeno do sredine travnja.

U planu je i sveobuhvatno uređenje dječjeg igrališta za kojeg se izrađuje projektno tehnička dokumentacija. U tijeku je i projektiranje nerazvrstane ceste, spoj Donjeg i Gornjeg Hruševca kako bi projekt bio prijavljen na natječaj Ministarstva poljoprivrede, odnosno Mjere ruralnog razvoja – naglasio je gradonačelnik Gospočić.

sjever.hr 03.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.