Now Reading:
Općina Bednja započinje s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta, radovi su vrijedni 305.000 eura
Full Article 2 minutes read

Općina Bednja započinje s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta, radovi su vrijedni 305.000 eura

Općina Bednja uspješno je pripremila i prijavila još jedan projekt te su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u Općinu ponovno stigla značajna sredstva za unapređenje prometne infrastrukture.

Naime, Općini je odobreno 274.880,13 eura za sanaciju, odnosno asfaltiranje nerazvrstanih cesta, za što je općinski načelnik Damir Poljak ovih dana potpisao ugovor s izvođačem radova, PZC-om Varaždin d.d. Ukupna vrijednost radova iznosi 305.159,79 eura.

Ugovoreni su radovi na dionicama: Baškaji – Flegari, Grabari – Samboli, Mohenski, Mali Gorenec (Križi – Hrupi – Delimari), Benkovec – Pravice, Benkovec – Dubovečaki, Hlevnjaki – Vrhovski, Prebukovje – Brezovnjak, Majceni – Keglevići – Vuki, Bistrović brijeg – Sekoli – Dretari, Brezni spoj Jesenje i Odvojak Škec.

Načelnik Poljak izrazio je zahvalnost Vladi Republike Hrvatske na dodijeljenim sredstvima i istaknuo značaj ovog projekta za daljnji razvoj Općine.

– Ova financijska potpora od strane Vlade od iznimne je važnosti za našu općinu i ključna za nastavak unapređenja kvalitete prometne infrastrukture. Riječ je o velikim sredstvima koja će nam pomoći u obnovi i modernizaciji nerazvrstanih cesta, što će donijeti brojne koristi za naše mještane. Na taj će se način povećati sigurnost u prometu, ali i prometovanje učiniti lakšim i ugodnijim – rekao je načelnik Poljak.

Dodao je da je ovo samo jedan od mnogih projekata za koje su u posljednjih nekoliko godina uspješno osigurana sredstva iz Državnog proračuna te najavio nastavak ulaganja i rada na unapređenju prometne infrastrukture za poboljšanje kvalitete života mještana, gospodarski razvoj i jačanje bednjanske zajednice.

sjever.hr
02.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.