Now Reading:
Više od 130 učenika osnovnih škola sudjelovalo na Lidranu u Centru za kulturu Čakovec
Full Article 2 minutes read

Više od 130 učenika osnovnih škola sudjelovalo na Lidranu u Centru za kulturu Čakovec

Novo izdanje jednog od najpopularnijih natjecanja među učenicima LiDraNo ove godine je na Županijskoj smotri, održanoj u Centru za kulturu Čakovec u kategoriji učenika osnovnih škola, okupilo 130 đaka iz 21 škole koji su se ogledali u scenskim nastupima, pisanju poezije i proze te novinarskim formama.

Na ovogodišnju županijsku smotru Lidrano plasiralo se 11 literarnih radova, dva školska lista, četiri radijske emisije, sedam samostalnih novinarskih radova te 23 dramsko-scenska nastupa, među kojima će stručna povjerenstva odabrati radove i izvedbe za državnu razinu smotre.

Župan Međimurske županije Matija Posavec otvorio je smotru, čestitavši svim učenicima koji su sudjelovali u ogledima, pokazavši talent i znanje u najkreativnijim oblicima izražavanja.

– Dajem podršku svim školama koje potiču proučavanje kulture i baštine, te koje među učenicima promiču najveće vrijednosti našega identiteta – istaknuo je župan.

Sudionicima su sreću na natjecanju poželjeli i ravnateljica Osnovne škole Donji Kraljevec, domaćin ovogodišnje županijske smotre Sandra Vlahek, te načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, izrazivši ponos na rezultate učenika sa svog područja, ali i na razinu znanja svih učenika Međimurja.

Na svečanosti otvorenja smotre nastupili su učenici i učitelji OŠ Donji Kraljevec, među kojima su himnu izveli članovi vokalno-instrumentalnog sastava, a folklornu točku učenici od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju produženi boravak.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
01.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.