Now Reading:
U Krapini na raskrižju prema Bregovitoj ulici postavljene kamere i semafori. Gradonačelnik Gregurović: To raskrižje nije jednostavno riješiti i nemoguće ga je osigurati s polubranicima
Full Article 2 minutes read

U Krapini na raskrižju prema Bregovitoj ulici postavljene kamere i semafori. Gradonačelnik Gregurović: To raskrižje nije jednostavno riješiti i nemoguće ga je osigurati s polubranicima

Na državnoj cesti koja ide kroz grad Krapinu i dalje prema Pregradi pokrenut je projekt rješavanja samog željezničkog prijelaza prema Bregovitoj ulici.

Investitori su Hrvatske ceste i kako je rekao gradonačelnik Grada Krapine prije nekoliko godina, prilikom naleta vlaka na kamion s kemikalijama je nastao skoro jedan incident, ali bilo je i nekoliko naleta vlaka na automobile s obzirom na sam prijelaz, stoga je pokrenuto rješavanje samog problema.

Dakle, pokrenuto je rješavanje problema prolaska preko pruge zajedno s Agencijom za istraživanje željezničkih nesreća, HŽ infrastrukturom, resornim ministarstvom kao i Hrvatskim cestama. Dakle, napravljeno je puno varijanti, s obzirom na to da je to jedno raskrižje koje nije baš moguće jednostavno riješiti i koje je vrlo široko, tako da ga je nemoguće osigurati s polubranicima – istaknuo je gradonačelnik Gregurović i dodao da isto tako skretanje kamiona i autobusa nije baš lako zadovoljiti, jer praktički pod 180 stupnjeva ulaze u Ulicu Ivana Rendića iz Bregovite i moraju ući u suprotnu traku. 

– Nađeno je rješenje koje je dobilo pozitivno mišljenje, tako da će se to raskrižje semaforizirati. Osim semaforizacije raskrižja postavljene su i kamere koje će na neki način imati pregled prometa i tako dodatno regulirati protok kroz raskrižje. Semafor u Ulici Ivana Rendića je postavljen malo niže, kod porezne uprave, tako da u slučaju da opet dođe autobus, vlak ili nešto slično na željezničku prugu, a ne može se uključiti u promet, stane malo niže, tako da se može normalno proći preko tog raskrižja – naglasio je Gregurović.

U trenutku nailaska vlaka, na semaforima će se upaliti crveno svijetlo, tako da i oni koji se nađu na željezničkoj pruzi mogu proći. To će možda u određenim trenutcima stvoriti malo gužve, ali s aspekta sigurnosti to je sigurno najbolje rješenje. 

Gradonačelnik je ujedno napomenuo kako su semafori postavljeni i sad se još moraju testirati.

– Mi smo na neki način, s obzirom na to da je to na području grada, forsirali da se nađe rješenje. Polubranike nisu mogli postaviti jer bi to morali biti ogromni polubranici i jednostavno se tražilo najmanje loše rješenje – zaključio je gradonačelnik Zoran Gregurović.

sjever.hr 01.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.